Nagy volt az érdeklődés a kaposvári Meta Fitness teremben, sokan voltak kíváncsiak a testépítés hazai sztárjaira, akik a nagyobb városokban tartanak szemináriumokat, amolyan baráti beszélgetés jelleggel. A versenyekről, a táplálék-kiegészítőkről és a pályafutásukról is meséltek.

- A pályafutásomat tekintve többszörös magyar bajnok vagyok, Superbody bajnok, a fitnesz forma kategóriában versenyeztem, aztán áttértem a fitnesz kategóriába és a páros testépítésre, Ádámmal 2009-ben nyertük meg a világbajnokságot – mondta Bánkúti Gabriella.
Gabi pályafutása Kaposvárról indult, már negyedik éve a fővárosban él, sportol és edzősködik. Nem is akármilyen sikerrel. Tanítványa, Oláh Noémi márciusban a sportág legnagyobb eseményének számító Arnold’s Classicon győzni tudott a fitnesz modell kategóriában.

- Ez a fitnesz modell magában foglalja, hogy kicsit olyan modelles az egész beállítás, az összhatást nézik, az arcot, a bikinit, hajat, sminket, egy egészségesen, nőiesen sportos alak, amit elvárnak – mondta Oláh Noémi.

A 2005-ös Miss Hungary szépségkirálynő választás győztesét Amerikában sztárként kezelik, aláírásáért több százan álltak sorba. A többszörös világbajnok testépítő és Mr. Univerze cím birtokosa, Tóth Zoltán szerint ez a sportág itthon háttérbe szorul. Pedig őt még Dubaiban a legnagyobb tekintélyű sejk is külön köszöntötte.
- A sejk odajött hozzám gratulálni, fotózkodott és mondta, hogy szeretlek, magyarul mondta – emlékezett vissza Tóth Zoltán.

A jó hangulatú kérdezz-felelek több órán át folytatódott Kaposváron, majd a testépítők néhány praktikus gyakorlatot is megmutattak az érdeklődőknek.

Címkék: Tóth Zoltán, Oláh Noémi, Bánkúti Gabriella, fitness, sport