21_IMG_7823 copy.jpg


Kaposvári KK–Dombóvár KC 87–83 (23–15, 28–26, 12–24, 24–18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Páli, Téczely, Gelencsér.

Kaposvári KK: Kiss K. (17/6), Vojvoda (8), Soós (29/9), Hendlein (14/6), Orosz (6). Csere: Dávid (8), Márkus (-), Kovács D. (5/3), Halász (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Dombóvár KC: Csirke (21/6), Deák (6), Cubela (19/3), Szőke (16/6), Klír (2). Csere: Kinter (10/3), Balogh L. (-), Kollár (2), Gubi (7/3), Baumann (-). Vezetőedző: Földi Sándor. Edző: Halmai Balázs.

Kipontozódott: Soós (a 38. percben), Vojvoda (a 38. percben). Jók: Soós, Kiss K., illetve Csirke, Cubela.


A 2009/2010-es bajnoki szezon utolsó találkozóján az egykori örökrangadók két részt vevője a Kaposvári KK és a Dombóvár KC csapatai csaptak össze. A gyér lelátó bizony nem emlékeztetett az igazán parázs hangulatú párharcokra. Az ott ülők leginkább azt találgatták a meccs előtt, hogy hová igazol majd Kaposvárról a két saját nevelésű játékos, Hendlein Roland és Vojvoda Dávid. Az említett duó ugyanis utolsó találkozóját vívta a somogyiak kék-fehér mezében.

A tolnaiakat Szőke nyitó kosarára Orosz zsákolással válaszolt. Soós 12 pontjával magabiztos előnyt kovácsolt az első negyedben a Kaposvár, de a nagy kedvvel kosárlabdázó Csirke révén felzárkózott a vendégegyüttes. Kinter egyenlített 23–23-nál, ettől kezdve pedig rendre a hazaiak sarkában voltak a dombóváriak. Rengeteg technikai hiba tarkította a játékot, hol egyik, hol a másik alakulat tagja adta el a labdát, vagy követett el lépéshibát. A sokat bosszankodó szurkolók kaposvári része annak legalább örülhetett, hogy a kiválóan játszó Soós Gábor újra tíz pontos előnyhöz juttatta csapatukat. A harmadik negyedet 0–12-vel kezdték a hazaiak, ez elég volt ahhoz is, hogy a záró szakaszt a Dombóvár kezdje két pontos előnnyel. A végére azért megemberelték magukat a kaposváriak, s ha nehezen is, de megnyerték az utolsó mérkőzést.


Fekete Ádám: – A győzelemnek örülök, de nagyon megnehezítette a dolgunkat a Dombóvár. A szezon zárására leeresztett a csapat, de végül sikerrel zártunk.

Földi Sándor:
– A gyenge védekezésünk is hozzájárult a Kaposvár győzelméhez. Gratulálok a somogyiaknak.

 

Címkék: Földi Sándor, Dombóvár, Fekete Ádám, Kaposvári KK, KKK, sport