Diamant örül


Szombaton megtörtént az, amire csak a legvérmesebb kecskeméti szurkolók számítottak: a Kalo-Méh együttese 3-1-re nyert a Diamant otthonában. Elmaradt tehát a bajnokavatás, a három győzelemig tartó párharc kedden 18 órától Kecskeméten folytatódik. A hétvégi meccsen csak a fiatal Németh Ferenc nőtt fel a feladathoz, a többi kulcsember teljesítménye jelentősen elmaradt a várakozástól. Zarka Péter vezetőedző szerint ez a pofon kijózanító erejű lehet.

- Abszolút úgy érzem, a társaságban benne van az idegenbeli győzelem, ezt már sokszor bebizonyították a fiúk – mondta Zarka Péter. Hozzátette: a másik dolog, hogy fel kell dolgozni ezt a mérkőzést, profik vagyunk, úgy érzem, menni fog.
A kecskemétiek úgy számolják, kilenc éve nem tudtak meccset nyerni Kaposváron. Véleményük szerint ez azt jelenti, hogy most átlépték a saját árnyékukat, és hazai pályán esélyessé lépnek elő.

- Szeretnénk otthon sok néző előtt még jobban visszajönni ebbe a bajnoki döntőbe. Bízom benne, hogy remek lesz a hangulat, mi pedig hasonló felfogásban fogunk tudni játszani – mondta Gyurkó Sándor vezetőedző.

Ha a Diamant játékosai összekapják magukat, már kedden megszülethet a klub 12 magyar bajnoki címe. Egyben újabb város iratkozhat fel a dicsőséglistára, ahol a fiúk az aranyérmet ünnepelhetik. A mérkőzésre 13 óra 30 perckor különbuszt indít az egyesület a városi sportcsarnok elől. A találkozóról online közvetítésben számolunk be a Kaposponton.

Címkék: Gyurkó Sándor, Zarka Péter, Diamant, Kecskemét, röplabda, sport