A 35 kg-ban induló tizenhét versenyző között a Kaposvári Sportiskola kiválósága, Kovács Márk is rajthoz állt, és mint a súlycsoport egyik esélyese három, ellentmondást nem tűrő győzelemmel került a döntőbe, ahol az az Árvai Márk várt rá, akit az elmúlt időszakban sajnos nem sikerült legyőzni. Márk azonban most remek összpontosítással három kiélezett menetben pontozással legyőzte tatabányai ellenfelét, ezzel 2008 és 2009 után idén is diákolimpiai bajnok lett szabadfogásban.


Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!
Kattints a galériához!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A húsz versenyzőt felvonultató 38 kg-os súlycsoportban két kaposvári birkózó, a ranglistát vezető Kajtán Olivér, valamint a negyedik helyen álló Wertenbach Ádám is szerencsét próbált.

Olivér az első győzelme után a verseny egyik legizgalmasabb mérkőzésén három menetben pontozásos vereséget szenvedett orosházi ellenfelétől, így az aranyérem sajnos elúszott, a vigaszágon menetelve azonban a bronzéremig jutott. Ádám hasonlóan kezdett, mint Olivér, de a második körben ő is vereséget szenvedett, és a vigaszágon sem járt szerencsével, s végül helyezetlen maradt.

Márk és Olivér mellett a 61 kg-ban induló, és ebben az évben-korcsoportjában mindent megnyerő Horváth Barnabás volt a harmadik végső győzelemre is esélyes kaposvári versenyző. Barni ott folytatta, ahol az utolsó versenyen abbahagyta, vagyis ellentmondást nem tűrő birkózással utasított maga mögé mindenkit a húsz induló közül, megszerezve ezzel első igazán nagy győzelmét.

A +75 kg-ban két KASI-s, Németh Gergő és Rácz Márkó lépett szőnyegre, és felemás mérkőzések után végül is mindketten az értékes ötödik helyet szerezték meg a tizennégy versenyző között.

A IV. korcsoportban 184 birkózó lépett szőnyegre a diákolimpiai bajnoki cím megszerzéséért. A kaposvári birkózást ezúttal hat versenyző képviselte, Farkas Balázs és Farkas Márk végül a hetedik helyig jutott.

Borsos Dávid a szombathelyi felnőtt szabadfogású országos bajnokságon küzdött és végül az előkelő hetedik helyen végzett az 55 kg-os súlycsoportban. A tavalyi évben még junior korcsoportos versenyző május 8-án a miskolci kötöttfogású OB-n is szeretne bizonyítani.

Címkék: sport