Mészáros Péter BITT vezetőedző

A lányok a 2009/2010-es évadban előbb megnyerték az alapszakaszt, majd a középszakaszban ki-ki mérkőzést játszhattak a feljutásért a Nyíregyházi Főiskola gárdájával. Ezen a találkozón a BITT 0-2-ről még felállt, de az ötödik szettben 9-2-es és 14-10-es vezetésről sem tudta kiharcolni a győzelmet. A csapat ezt követően az Újpest elleni osztályozó-párharc mindkét összecsapását nyerő helyzetből bukta el 3-2-re.

A kizárólag saját nevelésű játékosokra épülő, amatőr alapon működő egyesület vezetése a pontvadászat végén jelentette be, hogy megköszöni az eddigi vezetőedző munkáját. A döntés az osztályozót követő elnökségi üléseken elhangzottak és egy csapatgyűlés tapasztalatai alapján született meg, a névadó támogató BITT Kft. vezetőinek egyetértésével.

Az indoklás szerint a vezetőedző és a csapat tagjai nem találták meg a közös hangot, ráadásul az elmúlt években állandóan, nagymértékben csökkent a bevethető játékosok száma. Ezt a folyamatot szeretnék az egyesület irányítói megállítani azzal, hogy változtatnak, új szemléletet hoznak, és új irányvonalat határoznak meg.

A klubvezetés az egykori kaposvári válogatott játékossal, a BITT kispadján korábban már szép sikereket elérő Halász Mártával tervezi a jövőt, a szakember július elsején áll majd munkába. A tervek szerint sikerül kibővíteni, megerősíteni a játékoskeretet is, így a somogyi megyeszékhely együttese a jövőben is megőrzi a helyét az NB I-es mezőny legjobbjai között. (www.bittkaposvar.hu)

Címkék: Mészáros Péter, BITT, röplabda, sport