Horgászbörzét tartottak: csereberéltek és a legújabb felszerelésekkel is megismerkedhettek, sőt még a bojlikészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek a kilátogatók.

Horgászbörze

A csaliktól, a horgászbotokon és horgokon át még a különleges, esőtől is védő horgász székeket is meg lehetett találni a horgászbörzén. Nemcsak megunt felszereléseiket adhatták és cserélhették el a pecások, hanem a horgászsport új módszereivel is megismerkedhettek. Ez a csali az ínyenc halaknak készül, igazi csemege.

- Ez egy speciális csali a nagypontyok elejtésére, tartalmilag magas állati és növényi fehérjéket, aminosavakat tartalmaz és így tudjuk erre rászoktatni a nagy pontyokat és kifogni őket - magyarázta Nagy Gábor.

A giliszta és kukorica helyett tehát most a bojli hódít, van mango ízesítésű, de rengeteg íz közül lehet választani. A sokszáz aprócikk között mindenki megtalálta, amit keresett.

- Haltartóért jöttem - mondja Pap János.
- Ez még nem volt a kelléktárában?
- Volt nekem, csak egy kisebb, és a 2-3 kilós halat nem szerettem belerakni, mert sajnáltam, megtört és leszedte magáról a pikkelyeket.

A horgászbörze a tavalyi után most is nagy sikert aratott, a sportág szerelmesei szerint szükség van az ilyen rendezvényekre.

- Valamikor régen az egyesület csinált ilyet, ez nagyon jó ötlet, mert a horgászok a megunt cuccaikat kirakhatják, a bolt, a nagykerforgalmazók pedig bemutathatják az újat, miért csak Budapesten legyen ilyen rendezvény, legyen kies városokban is ilyen.

Minden bizonnyal jövőre is horogra akaszthatnak egy-két különlegességet a pecások.

Címkék: horgászat, sport