Bíztató a Kaposvári Rákóczi két játékosának állapota. Kovácsevics Róbert és Szepessy Róbert is szorgalmasan végzi az edzéseket, utóbbi már a fakóban is játszott. Bank István sérülése viszont nehezen javul, már többféle kezelést is kipróbáltak, a legújabb a lézerzuhanyos terápia lesz.

Bank István több hónapja bajlódik sérülésével, jónéhány szakember megvizsgálta, többféle alternatívát és kezelési módszereket kínálva neki. Volt, amit nem lehetett végigvinni, és olyan is akadt, ami nem vezetett eredményre - közölte a klub hivatalos honlapja. - A fentiek ellenére többször nekirugaszkodott az edzéseknek, de bizonyos mozdulatoknál és intenzitásnál fájdalmat érzett és érez a mai napig is. Legfrissebb fejlemény, hogy pénteken az Országos Sportegészségügyi Intézetben dr. Bondár Gábor irányításával egy széleskörű vizsgálaton vett részt, bemutatta az MR-felvételeit. Ezek alapján „lézerzuhany” terápiát, Bemer kezeléseket, amit eddig is kapott és gyógytornát javasoltak neki. Jelenleg csak kerékpározhat és vízben végezhet mozgásokat. Dr. Bondár szerint egy hónap rendszeres kezelés után javulás várható.

Szepessy Róbert nyolc hete kezdte el a rehabilitációs edzéseket, amihez maximálisan pozitív volt a hozzáállása - fogalmazott Bali Péter edző. - A fokozatosság elvét messzemenőkig betartva fizikálisan egyre jobban kezdte magát utolérni. Április 29-én Kovácsevics Robival közösen részt vettek egy állapotfelmérő teszten, melyen Szepessy majdnem mindenben megjavította eddigi eredményeit. Ezek tudatában egyre többször csatlakozott az első csapathoz és a múlt hétvégén az NBIII-as csapatban a Nagykanizsa ellen pályára is lépett. A hétfői edzésen az esős, csúszós talajon azonban kisebb húzódást szenvedett, de hétfőtől már ismét edzhet.

Kovácsevics Róbert sokadik műtétje ellenére szintén nagyon motivált a számára néha unalmas és fárasztó edzéseken. Hozzáállásáról példaértékűen nyilatkozik Bali Péter, minden olyan plusz segítséget is megteremt magának, ami mielőbbi gyógyulását elősegíti. Ő is nyolc hete készül és egyre jobban önmagára talál. - A teszteredményei a „spitzen” levő Kováéval egyenértékűek voltak - fogalmazott az erőnléti edző. Türelmesen készül, és egyre több játék és mérkőzésterhelés kell ahhoz, hogy a nagycsapatban is számíthassanak rá.

Címkék: labdarúgás, sport