FIFA

Nagyon hosszú ideig egy sablon edzésrendszer alakult ki Magyarországon, ami a játék örömét elvette a gyerekektől. A FIFA kezdeményezése ezt próbálja visszaadni. Az országban hetedikként Somogyban mutatták be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség új edzésprogramját. A fő cél, hogy a fiatalok újra megszeressék a futballt, a tehetségek pedig mutassák meg, mit tudnak.

A szervezők azt mondják: a fesztivál népszerű a gyerekek körében, mert örömet szerez nekik. A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség célja a tömegbázis szélesítése iskolai és egyesületi szinten egyaránt. Somogyban már több mint 40 csapat szerepel a programban. A FIFA Fesztivál valóban sok újdonságot tartogatott a résztvevőknek.

A nyolc állomásból álló kaposvári gyakorlati foglalkozáson csaknem ötven gyerek játszott szinte egész délután a Cseri úti műfüves pályán. A több órás tréningen a gyerekcsapatok tagjai sok mindent gyakorolhattak. A szövetség illetékesei nem titkolják: a következő tanévtől minden szinten szeretnék alkalmazni a nemzetközi szövetség új rendszerét. Jelenleg egyébként  Magyarországon 78 ezer 12 év alatti igazolt labdarúgót tartanak számon.

Címkék: sport