Járfás Luca

Luca a serdülők (’95-96) 47 kg-os súlycsoportjában azzal a pestszentimrei versenyzővel kezdett, akitől a diákolimpián – az elődöntőben - gigászi csatában (1:0, 1:0) vereséget szenvedett. A visszavágás azonban nem váratott sokáig magára, hiszen az első mérkőzésen újra egymással álltak szemben. Luca a diákolimpia óta rengeteget gyakorolt, és ennek meg is lett az eredménye: az első menetben lendületes, meglepően magabiztos versenyzést bemutatva 5:0-ra győzött, ez a lendület a második menetben fokozódott, és a kaposvári tehetség céltudatos, akaratos birkózást bemutatva 4:1-nél tussal győzött. A hátralévő két mérkőzés is Luca győzelmét hozta, így a serdülők között csak korengedménnyel induló versenyző megszerezte az aranyérmet.

Luca a diák (’97-98) korcsoportban az első rangsorversenyhez képest egy súlycsoporttal feljebb, ezúttal az 50 kg-ban lépett szőnyegre, ahol két megnyert mérkőzését követően szerezte meg az újabb aranyérmet. Luca ezzel a két kimagasló eredménnyel és aranyéremmel lepte meg magát április 12-i születésnapjára.

A Kaposvári Sportiskola versenyzőinek következő fellépése április 17-én, szombaton hazai környezetben, a Klebelsberg Kollégium tornacsarnokában lesz. A viadal 9.30-kor kezdődik, a kadet kötöttfogású nemzetközi rangsorversenyen is szeretnének szépen szerepelni a KASI sportolói.

Címkék: sport