A kaposváriak a rájátszásban a Veszprémet 3-2-re, az Egert pedig 3-1-re győzték le, és a Miskolc ellen is nyerni szerettek volna. Az első játszmában végig a hazaiak jártak előrébb a pontgyűjtésben. A vendégek többször is felzárkóztak egy pontra, de ennél többre nem futotta az erejükből. A somogyi gárdában Kondor Gabriella minden támadása ponttal ért véget, a hajrában pedig előbb Ihász Dóra ász-nyitása szettlabdához juttatta a társaságot, Czmerk pedig pontot tett a küzdelem végére (25:22).

Sokáig a második játszma is az elsőhöz hasonlóan alakult, 18-17-es hazai vezetés után azonban megtört a BITT lendülete, a Miskolc pedig élt a lehetőséggel. A borsodiak pillanatok alatt a maguk javára fordították az eredményt (21:25).

A harmadik játékrészben is a vendégek kezdtek jobban, aztán Kondorék visszataláltak a helyes útra. A csereként beállt Horváth Zsófia nagyszerű nyitásai új színt hoztak a játékba, és a szett derekán már tíz pont volt a különbség a két együttes között. A játszma végén a Kondor-lányok jeleskedtek, így újra a házigazdánál volt az előny (25:13).

A térfélcsere után sokáig úgy tűnt, hogy eldőlt a győzelem sorsa. A kaposváriak a játékba lendülő Rák Rebeka pontjaival adták meg az alaphangot az újabb hazai diadalhoz, néhány perc elteltével pedig már 20:15-re vezettek. A miskolciak azonban nem adták fel: kihasználták a hazaiak nyitásfogadási hibáit, és egészen 23:22-ig zárkóztak. A BITT játékosai az időkérés után összekapták magukat, és Kondor Tímea ütése nyomán kiharcolták a sikert (25:23).

A kaposváriak tehát győzelemmel búcsúztak közönségüktől, és egyúttal visszavágtak a márciusi 3-0-ás verségért is. Az együttes április 24-én, Egerben játssza le a szezon utolsó mérkőzését.

Nézze meg az edzői értékeléseket!

BITT Kaposvár – MVSC-MISI 3:1 (22, -21, 13, 23)

Kaposvár, 100 néző. V.: Horváth M., Mezőffy.

Kaposvár: Ihász 4, Rák 21, Horváth P. 8, Czmerk 12, Kondor G. 15, Kondor T. 16. Csere: Kiss A. (libero), Horváth Zs. 3. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Miskolc: Oláh 7, Leidgeb 9, Rédei 6, Kovács E. 24, Szajkó 7, Szabó B. 7. Csere: Nagy Zs. (libero), Csarkó 4, Sitkey, Kuremszki. Vezetőedző: Toma Sándor.

Címkék: sport