Vasárnap este utolsó mérkőzésére készült a magyar válogatott. És nem csak a dunaújvárosi selejtezőtornán... Mivel nem sikerült a továbbjutás a csoportból, véget ért a nemzeti csapat idei programja, tehát ez volt ennek az együttesnek a búcsúja. Stílszerűen hazai pályán, a világbajnok ellen. Remek volt a hangulat a lelátón és a pályán is, a srácok a szép búcsú reményében rendkívül jó hozzáállással, becsületesen játszottak. Jól tartották magukat az első szettben (5:8, 12:16).

A szerbek csak annyit adtak ki magukból, amennyi a vezetésük magabiztos megtartásához kellett. A lelátói hangulat egyre jobb lett, méltó volt a szép búcsúhoz. A játszma végén többször megvillant együttesünk, a remek megoldások után zengett a vastaps. A világbajnok Szerbia részsikerét nem fenyegette veszély (21:25, 0:1).

A második részt is nagyon jól kezdte a rivális (1:4), és Aleksandar Atanasijevic nagyszerű szerváival tovább nőtt a különbség (4:8). Összekapták magukat a mieink, felpörögtek, és védhetetlen támadásokat vezettek. A nyitással komoly gondok voltak, sokat rontottak a magyarok. Két pontra feljött együttesünk (11:13), majd Atanasijevic ütésrontása után már csak egy volt közte (13:14). Élmény volt nézni ezekben a percekben mindkét együttes játékát. A szerbek végül a második szettet is megnyerték (20:25, 0:2).

Jól tartotta magát a magyar válogatott a harmadik szett elején (4:4, 6:6). Végre a mieink is igazán élvezték a játékot, a bravúros megoldások után ölelkeztek, ugráltak, nevettek, tapsoltak. A felvonás közepén elhúztak a szerbek, és meg is nyerték a meccset (16:25, 0:3).
Volt egyszer egy csapat... Számos hazai és nemzetközi tornán vett részt, sok emlékezetes sikerrel öregbítette a viharvert magyar röplabdasport megtépázott hírnevét, hiszen egyértelműen és markánsan letette a névjegyét a nemzetközi porondon! Néhány fájó kudarc is becsúszott, de a mérleg összességében természetesen pozitív, hiszen az együttes minden korábbi és jelenlegi tagja rengeteget fejlődött Kelemen István edző irányítása alatt.

Junior Európa-bajnoki selejtező, férfiak, D-csoport, Dunaújváros
5. forduló
Magyarország–Szerbia 0:3 (–21, –20, –16)
250 néző. Játékvezetők: Hakkarainen (finn), Barjev (bolgár)
Magyarország: Kaszap, Dorcsák, Csányi, Dávid Cs., Baróti, Babanyecz. Csere: Deák (liberó), Pápai, Szabó B., Gergye. Edző: Kelemen István, Tomanóczy Tibor
Szerbia: Kovacevic, Petrovic, Jovovic, Milutinovic, Petkovic, Atanasijevic. Csere: Koprivica (liberó), S. Zarkovic, Brdjovic, Stojilovic, Mrdak. Edző: Milan Zarkovic

A végeredmény
1. Szerbia 10 pont (15:4)
2. Belgium 9 pont (14:3)
3. Görögország 8 pont (11:6)
4. Magyarország 7 pont (6:11)
5. Románia 6 pont (4:14)
6. Csehország 5 pont (3:15)

Címkék: sport