A somogyiak az Albacomp csapatát látták vendégül a pontvadászat 26. fordulójában, és 91:75 arányban maradtak alul.

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére készülődött a Kaposvári KK együttese, amely a felsőházhoz tartozó - hazai rendezésű Magyar Kupa négyes-döntőre készülő - Albacompot látta vendégül. A hazaiaknál ismét melegítő társai között volt Hendlein Roland, ám még nem volt teljesen egészséges. Az egész héten betegséggel bajlódó Dávid Gergely és az ujjsérülése után gyógyuló Soós Gábor sem öltözhetett át. Utolsó kaposvári fellépésére készült a hazai együttes két légiósa, az amerikai Larry Welton, valamint a horvát, bosnyák Matija Ceskovic is. Természetesen mindketten a somogyiak kezdőcsapatában kaptak helyet.

A két együttes januári székesfehérvári csatáját a kaposváriak nyerték 85-83-ra, egy újabb siker pedig nagy bravúrnak számított volna. Remekül kezdtek a somogyiak és az első negyed után is tartották néhány pontos vezetésüket. Nagy dobópárbaj kezdődött a 15. percben. Egymás után hullottak Orosz, Kiss K., Vojvoda triplái, amire csak Simon tudott eredményesen válaszolni. Hanga adott új lendületet az Albának, öt pontjával újra közelítette ellenfelét a székesfehérvári együttes.

A nagyszünet után Hanga kosarát követően kért időt Fekete Ádám, hiszen már csak kettő pont volt a különbség a csapatok között. Lee triplájával már az Alba vezetett, amely könnyedén lépett el a sokat hibázó KKK mellől. Egy 22-2-es szakasszal döntötte el a meccset a harmadik negyed zárásáig a Fehérvár, a záró szakasz pedig egyetlen kérdésre adott választ; nevezetesen mennyivel nyeri a meccset az Albacomp.

Kaposvári KK-Albacomp 71-95 (20-19, 28-23, 8-26, 15-27)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kapitány, Páli, Téczely.

Kaposvári KK: Ceskovic (22/9), Vojvoda (5/3), Welton (19), Kováts R. (6), Orosz (5/3). Csere: Kiss K. (8/6), Hendlein (2), Márkus (-), Bíró (2), Kovács D. (-), Fonai (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Albacomp: Simon (16/3), Hanga (16), Radovics (13/3), Lee (20/3), Farkas (8/3). Csere: Keller (4), Toya (4), Bódi (6), Banks (4), Madár (-), Fodor K. (2), Kertész (-). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Matus Gábor.

(forrás: kaposkosar.hu)

Címkék: Kaposvári KK, kosárlabda, sport