Kaposvárról három versenyző is esélyes lehet a 2012-es londoni részvételre: Csoszor Gábor, Széchenyi András és Tapolczai Viktória ráadásul nem csak úszásban érhet el szép eredményeket. A sikeres felkészüléshez sok minden adott, a pénzügyi háttér azonban még hiányzik.
A Bárczi DSE válogatott úszói az elmúlt években rendre érmekkel tértek haza a világversenyekről. A fiatalok az elmúlt évben is bizonyították, hogy valóban tehetségesek.

- A múlt évem elég sikeres volt. A Global Games-en 50 háton második lettem, ami elég jó volt szerintem – mondta Széchenyi András a Bárczi DSE úszója.
- Global Games-en voltunk Liberecben. Előtte eltört a lábam, a felkészülés rövid volt, de a döntőbe bekerültem, érmes azonban nem lettem – mondja a szintén a Bárczi színeiben versenyző sportoló.

Kovácsné Solymossy Mária edzőnő heti tíz edzést vezényel tanítványainak. A versenyzők iskola előtt és után is vízbe szállnak. A sportolókra az idei nyáron Olaszországban Európa-bajnokság, Hollandiában pedig világbajnokság vár.
- Igyekszem visszaállni, minél több edzésen részt venni, és remélem, az EB-re jó formába kerülök – mondta Solymossy.
Jó hír, hogy újra megnyitották az értelmileg sérült sportolók előtt a paralimpiai részvétel lehetőségét. A kaposváriak közül így akár hárman is eljuthatnak Londonba.

- A felkészülési lehetőségek adottak. Itt van a kaposvári uszoda, napi két edzéslehetőséggel. Táplálék-kiegészítőt kapunk szponzoroktól. Ami még vissza van: forrásokat kell keresnünk a részvételre. A helyzet ugyanis faramuci, nincs kidolgozva a költségvetés, hogy jusson ránk is pénz – mondta az az edzőnő.
A kaposváriak megpróbálják előteremteni a részvételhez szükséges pénzt, és számítanak a támogatókra is. A fiúk eközben egy másik sportágban is jeleskednek.

Széchenyi András ezen a héten Ázsiában vesz részt egy evezős felmérő versenyen, és ha jól teljesít, újabb lépéssel kerül közelebb az álmok megvalósításához.

Címkék: Global Games, paralimpia, Csoszor Gábor, Tapolczai Viktória, Kovácsné Solymossy Mária, Széchenyi András, Bárczi DSE, London, úszás, sport