A szintet már többen megúszták, a kiutazásuk azonban komoly terhet ró az egyesületre.

Az Adorján jelenleg is az egyik legeredményesebb hazai klub az uszonyos-úszók között. Szép hagyomány, hogy a versenyzők egy világversenyről sem térnek haza legalább egy dobogós helyezés nélkül. 2009-ben a belgrádi junior Európa-bajnokságon négy érem jutott a somogyiaknak, a felnőtt vb-n pedig Kovács Zsófia szerzett világbajnoki címet! Az egyesület sportolóit a már megszokott batyusbálon köszöntötték a Gárdonyi iskolában. A sportolók közben már készülnek az idei év fő versenyeire. Stier Lilla egy márciusi Világkupa-versenyen mutatta meg, hogy jól halad a munkával. Az év fő versenye a világbajnokság lesz számára, ahová félig megszerezte a kvalifikációt. Ott szeretne jó eredményt elérni, lehetőleg dobogós helyezést.

Németh Dávid elégedett volt tavalyi eredményeivel. Természetesen ennek ellenére fejlődni szeretne, és a 400 méteres táv is érdekli. Terve, hogy kijut a mallorcai vb-re. Már úszott országos csúcsot is.

A felnőtt válogatott Wirtz Melinda tavaly a világjátékokról egy váltó-ötödik hellyel tért haza, azóta viszont pihent A felnőtt Európa-bajnokság Oroszországban lesz, a juniorok pedig Spanyolországba utazhatnak - ha meglesz rá a pénz.

- Bízom benne, hogy lesznek válogatottjaink, minden az anyagi lehetőségeinken múlik. Mallorcára négy ember teljesítette a szintet, ami durván másfél millió forint lenne, és a felnőttekről még nem is beszéltem - fogalmazott Kovács László mesteredző.

Az egyesületben egyre népszerűbb az úszás, de az uszonyos szakág is megőrizte a korábban kivívott helyét. A kaposváriak idén májusban is megrendezik nemzetközi versenyüket: az uszoda felújítása miatt azonban ezúttal Marcaliba látogat majd a mezőny.

Címkék: sport