Lukács Máté atléta

A 19 esztendős Lukács Máté az idei felnőtt országos bajnokságon elért második helyezésével bizonyította, hogy a 400 méteres távon számíthat rá a szakvezetés.

Lukács Máté MG Produkt Favorit AC KaposvárLukács Sándor a MG Produkt Favorit AC Kaposvár elnöke

Lukács Máté a szabadtéri felkészülés elején jár. Egy műtét miatt kimaradt egy hónap a munkából, de a fiatal atléta – saját bevallása szerint - kezdi utolérni magát. Az alapozás nem könnyű: nagy részben hosszú futások szerepelnek a programban. Az MG Produkt Favorit AC Kaposvár sportolója a 400 méteres számra készül.

- Alaphelyzetben gyors vagyok. Az izomzatom gyors, de a csontozatom nehéz. Hosszú idő, mire fel tudom gyorsítani magam, ezért a 400 méter fekszik nekem - magyarázza Lukács Máté. - Még a 400 gát, amivel kacérkodok, de a felkészülésben ezt nem tudjuk elérni, mert a téli felkészülésben is gátazni kellene, ehhez viszont fedett részre lenne szükség. 
Az edző-édesapa szerint Máté fejlődése töretlen, amit az idei felnőtt magyar bajnoki ezüstérem is bizonyít.

- Serdülőként még nem volt a legjobbak között, ifi korában lett bajnok, és válogatott kerettag. Most 19 és fél éves, ott van az európai élmezőnyben, és úgy gondolom, még sok lehetőség van Máté sikereiben, eredményeiben - fogalmazott Lukács Sándor a MG Produkt Favorit AC Kaposvár elnöke.

A kaposvári atléta hazai környezetben készül a további nagy versenyekre.

- Most itthon vagyok Kaposváron, szó szerint csak a sportnak élek. Jövőre a Kaposvári Egyetemre fogok járni, nem kell Pécsre utaznom, állandó edzői felügyelet mellett leszek, ami megkönnyíti majd a felkészülést - tette hozzá a fiatal sportoló.

- Nagyon szerencsés a 400-as mezőny - így édesapja. - Sok a fiatal, és húzó kis csapat alakult ki, benne van egy komoly 4X400-as eredmény. Nem egyszerű bekerülni sem, de Máténak stabil helye van, ezt szeretnénk megőrizni. Jó lenne kijutni a barcelonai EB-re, és jól szerepelni, és ez jó ajánlólevél lenne a londoni szerepléshez.

A távoli cél tehát a 2012-es olimpia, és ha úgy javulnak az eredmények, mint az elmúlt két évben, akkor megvalósulhat az álom.

Címkék: Lukács Máté, sport