Fallabda

14-en léptek pályára, a végső győzelemnek egy mindössze 15 éves százhalombattai sportoló örülhetett.

Az országos B kategóriás fallabda körverseny nyolcadik fordulójára jöttek össze a sportemberek az XL-Fittlesz sportközpontban.

- A magyar ranglista 30-75-ig jöhetnek játékosok, illetve, ha nem jön össze 40 nevező ezek között a játékosok között, akkor felfelé nyitott a nevezés, akár még a századik, vagy később rangsoroltak is elindulhatnak - vázolta a szabályokat Szerencsés József.

Ezt kihasználva a ranglistán a 150. helyet elfoglaló kaposvári Somi Attila is ütőt ragadott a hazai viadalon. Ráadásul beverekedte magát a legjobb nyolc közé.

- Tudtam, hogy nehéz mérkőzések következnek, mert mindig a százon belüli versenyzővel kell játszanom, az első körben összekerültem Papp Nándival, aki a 70. hely körül van, fiatal U15-ös válogatott, számítottam arra, hogy kikapok, de megnehezítettem a dolgát, 3-1-re nyert szoros szettekben - fogalmazott Somi Attila.

Somi végül a hetedik helyen végzett, a nyolcadik pedig a kaposváriak fiatal reménysége, Szederkényi Dániel lett. A Borostyán F.I.T. SE legjobb eredményét Szerencsés József érte el, miután a negyedikként zárta a viadalt.

A finálét egy zalaegerszegi és egy százhalombattai fallabdázó vívta. Az U15-ös válogatott százhalombattai Papp Nándor magabiztosan jutott a döntőbe.

- Ez mindenképp nagy dolog, az első döntőm B-s versenyen, az első meccsemen nem jött el az ellenfelem, automatikusan bejutottam a nyolcba, a négybe jutásért Somi Attilával játszottam, 3-1-re vertem, aztán pedig Szerencsés Józseffel játszottam, simán jutottam a döntőbe - mondta a fiatal tehetség.

Ahol nem is hibázott, Papp Nándor így élete első B kategóriás győzelmének örülhetett. A második helyen Dara Norbert, a harmadikon pedig Sebestyén Róbert végzett.

Címkék: Fallabda, sport