Balatoni bíró

A tó körül kijelölt 195 km-es útvonalat négy nap alatt teljesítették a résztvevők. A versenyen nemcsak egyéniben, hanem párosban és csapatban is lehetett indulni, a mezőnyt ezúttal is főként amatőrök alkották. Az idei viadalon a Somogy Megyei bíróság csapata is részt vett, és előkelő helyen végzett.

Az eredmények önmagukért beszélnek. A Somogy Megyei Bíróság csapata 71 együttes közül az előkelő hetedik helyet szerezte meg, korosztályában pedig negyedik lett a 3. Balaton Szupermaratonon. Négy fős csapatok versenyezhettek, minden nap három embernek kellett futni. Három résztávra osztották fel a szakaszokat - tájékoztatott Korvicska Attila. - A csapat a bírósági dolgozókból állt össze. Rendszeresen sportolunk, van egy egyesületünk, a tagság elérte a száz főt. Minden sportot űzünk, úszunk és teniszezünk is, az egyesület pedig támogatja ezeket a tevékenységeket.

A rangos viadalon hatszázan vettek részt, és a csapatok négy nap alatt teljesítették a 195 kilométert.

- Mindenki el tudja hinni, hogy 40-50 kilométert megtehet, ez pont az, ami bárkinek teljesíthető - fogalmazott Kocsis Árpád főszervező.

A szupermaratonon egyre több a külföldi induló. Idén még Új-Zélandról is érkeztek. A futók a balatoni táj szépségében is gyönyörködhettek, a legnagyobb öröm azonban a siófoki célba érkezés volt. A budapesti Filip Krisztián a második helyet szerezte meg. Egyéniben a végső győzelmet Rostás Pál és Marótiné Bense Krisztina érdemelte ki. a legbátrabb győztesek a beérkezés után fürdőzéssel ünnepelték meg sikerüket...

Címkék: Maraton, Balaton, sport