Az együttes azóta az élvonalig menetelt, és a mostani szezonban már az 5-8. helyekért küzdhet majd a rájátszásban. Nem véletlen, hogy a CSKK-t az elmúlt év legjobb somogyi csapatának választották.

Az ünneplés természetesen nem maradt el, néhány hónappal később pedig ismét osztályt váltott a társaság... A csurgóiak veretlenül nyerték meg az NB I B-csoportjának küzdelmeit, így megérdemelten hódították el az első helyet. 20 győzelem és 2 döntetlen - ezzel az imponáló mérleggel zárta az együttes a pontvadászatot. A csapat tagjai és vezetői az utolsó bajnoki mérkőzést követően vették át a kupát és az aranyérmeket. A medálokat az akkori szövetségi kapitány, Skaliczki László akasztotta a sikeremberek nyakába.

A fiúk ezek után platóra pattantak, és végigjárták a várost. Így ünnepelték a sporttörténeti sikert: Somogyban először került fel az élvonalba férfi kézilabdacsapat. A város vezetése Pro Urbe díjjal tüntette ki az egyesület elnökét, dr. Varga Jánost és a csapat tagjait.

Csurgó már korábban is ismert utánpótlás-bázis volt, napjainkban pedig már a felnőtt csapat is a honi élvonal tagja. az együttes 2009-ben kivívta a bennmaradást, így az új szezonban merészebb terveket fogalmaztak meg. A fiúk egy új, impozáns csarnokban játsszák meccseiket, szinte mindig telt ház előtt. Egy biztos: ma már egyre jobban ismerik Csurgó nevét a sportbarátok...

Címkék: sport