A kaposvári együttes a pontszerzés reményében lépett pályára a Ferencváros otthonában, és mindenképpen bíztató volt a kezdés előtt, hogy Goslove és Pest is visszatérhetett a csapatba.

A találkozó elején Junior lépett meg a baloldalon, a beadása azonban nem sikerült, a háló tetején landolt a labda. Nem sokkal később Morrison lökte meg a kitörni készülő Oláh Lórántot a hazai tizenhatos előtt, de a bíró továbbot intett.

A 14. percben kaposvári tűzijátékot láthattunk a hazai kapu előtt: Sztanics lövése után kipattant a labda, aztán Oláh próbálkozott 13 méterről, de Megyeri kapus védett. Ezután villant a Fradi: Elding remek jobb oldali beadása után Ferenczi csúsztatta tovább a labdát, a túloldalon érkező Rósa pedig csúnyán fölé lőtt. Rósa ezután újra próbálkozott: 25 méterről eresztett meg ravasz lövést, a lefelé csapódó labda nem sokkal a kapu felett hagyta el a játékteret. És még nem volt vége: Ferenczi került helyzetbe egy fejpárbaj után, de 15 méterről elvétette az üres kaput... Az első félidő hajrájában a kaposvári kapu előtt Elding hibázott, a túloldalon pedig Oláh lőtt 18 méterről fölé.

A térfélcsere után előbb az igen aktív Godslove szép cselekkel jutott be a tizenhatoson belülre, aztán keresztbe ellőtte a labdát a kapu előtt. A 63.percben Sztanics lőtt 18 méterről, alig mellé. A csereként beállt Kulcsár indította nagyon szépen Sztanicsot, aki Oláh Lórántot hozta játékba, de a kaposvári csatár lesen volt. A 78. percben a ferencvárosi Kulcsár lőtt kapura 23 méterről, Milinte biztosan védett.

A látottak alapján a Rákóczi feltétlenül rászolgált az egy pontra, így nem szakadt meg az elmúlt évek hagyománya: a kaposváriak döntetlent értek el az Üllői úton.

A találkozóról sokat elárul, hogy a Sport Televízió Prukner Lászlót választotta a mérkőzés legjobbjának…

 

Ferencváros – Kaposvári Rákóczi 0-0

Albert-stadion, 2000 néző. V.: Berger.
Ferencváros: Megyeri – Csizmadia (Kulcsár a szünetben), Tutorics, Balog, Stockley – Doherty (Lipcsei az 57. percben), Morrison, Wolfe, Rósa – Elding, Ferenczi. Vezetőedző: Craig Short.
Rákóczi: Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Gujics, Maróti, Sztanics (Balázs a 90. percben), Pest (Kulcsár K. a 68. percben), Junior – Oláh, Godslove (Culum a 83. percben). Vezetőedző: Prukner László.

Címkék: sport