Horváth Gréta

Az MG Produkt Kaposvári AC válogatott triatlonistája a húsvéti ünnepekre hazajött. Pihenni azonban nem sokat tud, itthon is folyamatosan tréningezik, sőt szombaton a 17. somogyszili duatlon versenyen is rajthoz áll.

Horváth Gréta ezekben a napokban a kaposvári Arany úti atlétika pályán rója a köröket. Jó formában érzi magát, a téli felkészülési időszak kemény volt Franciaországban, de a 20 éves tehetség nem bánta meg, hogy a St. Avertin klubja mellett döntött tavaly ősszel.

- A beilleszkedéssel nem volt problémám, nagyon szívesen láttak nemcsak a triatlonosok, hanem az atléták, úszók is és már voltam pár edzésen a kerékpárosokkal is - fogalmazott Horváth Gréta. - Ott is nagyon jól érzem magam és remélem, nagyon hasznos edzéseket tudunk majd még sokáig végezni.

Gréta tehát jól érzi magát és örül, hogy nincs egyedül Tours-ban, párja, az egykori röplabdázó, Sántosi Attila is vele tartott. Ha Gréta épp nem edz, a környéken kirándulnak.

A kaposvári triatlonista jól boldogul a francia nyelvvel, a klub fiatal sportolóival is megtalálta a hangot.

- Az egyesületnél segítek a kicsik edzésében, ezt nagyon élvezem, ez még jobban összetartja a csapatot, meg nekik is tetszik, hogy egy első osztályúval edzhetnek, felnéznek rám, örülnek - tette hozzá.

A tehetség egy más műfajban, egy régiós cross futó versenyen már bizonyított Franciaországban, első lett a korosztályában. Gréta idén a felnőtt triatlonisták között is szeretne helytállni. Nehéz év vár rá: világkupákon, Európa-kupákon, World Series versenyeken is részt vesz májustól. És a szombati 17. Somogyszil Duatlonról sem hiányozhat.

- Ez is csak egy felkészülési verseny lesz, de minden évben el szoktam indulni, ez egy közeli helyi verseny, megszokás - fogalmazott. - Láttam, hogy Csomor Erika is rajthoz áll, tehát nagyobb esélyes mint én, de próbálok minél jobb helyezést elérni.

A sportág szezonnyitóján több száz sportoló méri össze tudását az újonctól kezdve egészen a veterán korcsoportig.

- Most is arra számítunk, hogy nagyon sokan részt vesznek a versenyünkön, valóban a ranglistaállomások első rendezvénye vagyunk mi, a téli felkészítési időszak után az edzők itt látják először a gyerekeket, hogy milyen lemaradásuk van, mennyire haladtak előre a többiekhez képest a felkészítésben, az biztos, hogy a junior korcsoportban nagyon sokan lesznek, hiszen az Európa-bajnokságra válogató verseny is a mi rendezvényünk - magyarázta Ősz Márta, szervező.

A versenyen valóban elindul a duatlon világbajnok Csomor Erika is és a szervezők még több nagyágyúra is számítanak. A tavalyi viadalt az olimpikon Kuttor Csaba nyerte, a hölgyeknél pedig a gyöngyösi Kovács Zsófia győzött épp Horváth Gréta előtt. Reméljük, a hazai pálya most is sok kaposvári sikert hoz.

Címkék: sport