Nagyon rossz előjelekkel érkezett Szolnokra a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. A somogyiaknál Hendlein Roland, Soós Gábor és Dávid Gergely sem volt bevethető sérülés, vagy betegség miatt. A kaposváriak mindössze hat felnőtt játékossal és négy junior korú kosárlabdázóval álltak ki a mérkőzésre. A szolnokiak a bajnoki címre is esélyes alakulatként magabiztosan rajtoltak. Báder, Taylor és Fodor M. találatai adták meg az alaphangot, majd Barro percei következtek. Az Olaj kosárlabdázóját nem tudták tartani a vendégek, így a 7. percben már 17-7 volt az állás.

A második negyed jobban sikerült a kaposváriaknak és mindössze egyetlen ponttal maradtak alul ebben a játékrészben. A pályán lévő somogyiak becsülettel küzdöttek, de a rendre friss erőket bevető alföldiek egyre jobban eltávolodtak ellenfelüktől. A két szakvezető aztán csaknem valamennyi kosárlabdázónak játéklehetőséget biztosított, de ez a találkozó végkimenetelét már nem befolyásolta.

A kaposváriak az újabb vereséggel már biztos, hogy az alsóházi rájátszásban folytatják a küzdelmeket.

 

Szolnoki Olaj KK–Kaposvári KK 95–64 (30–15, 22–21, 19–12, 24–16)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Földházi, Gorka, Makovsky.

Szolnoki Olaj KK: Taylor (22), Fodor M. (14/9), Rice (13/3), Báder (5), Barro (20). Csere: Grebenár (-), Alekszics (9/3), Vesztergom (2), Cseh (-), Szabó P. (2), Harazin (6), Váradi (2). Vezetőedző: Pór Péter.

Kaposvári KK: Ceskovic (16/6), Vojvoda (14/6), Welton (25/3), Kováts R. (2), Orosz (2). Csere: Kiss K. (5/3), Kovács D. (-), Fonai (-), Márkus (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

(kaposkosar.hu)

Címkék: sport