A városi kispályás labdarúgó kupát középiskolák számára szervezték, és a második selejtező napon öt iskola szállt ringbe a négyes döntőben még kiadó két helyért. Ezúttal is remek labdarúgó időben zajlottak a mérkőzések, és hamar kiderült, ez más játék, mint a nagypályás Kapos Kupa, és a műfüves játéktér is más, mint a hagyományos fű, vagy akár a tornatermek borítása. A városi bajnokságban edződő játékosok előnyben voltak, hiszen ők hétről hétre kemény bajnoki meccsen szereznek rutint.

Ennek megfelelően a több megyei, illetve városi bajnokságban játszó futballistát felvonultató Táncsics, illetve a Kinizsi vitte a prímet. Előbbi pontveszteség nélkül, fölényes gólkülönbséggel lett csoportelső, utóbbi pedig egyetlen vereséggel végzett a Táncsics mögött. Jól küzdött a Katolikus Gimnázium is, ám a Kinizsi elleni találkozón eldőlt, hogy nem ők, hanem a vetélytárs jut a legjobb négy közé. Az Eötvös ezúttal kicsit gyengébben muzsikált, mint azt a hagyományai mutatják, bár az látszott, hogy ott is akadnak ügyes labdarúgók. Becsülettel helytállt a Zichy is, akik nem kifejezetten a labdarúgó tehetségükről híresek, ennek ellenére az utolsó percekig győzelemre álltak az Eötvös ellen, és minden mérkőzésükön lelkesen küzdöttek.

A végső sorrend: Táncsics, Kinizsi, Katolikus, Eötvös, Zichy, ezzel az is eldőlt, hogy az április 13-án, 10 órakor kezdődő elődöntőben a Széchenyi a Kinizsivel, a Táncsics pedig az Építőiparival csatázik majd a fináléba jutásért, a vesztesek pedig a bronzéremért csaphatnak össze. A gólkirályi címért még nyílt a harc, igaz, a Táncsics diákja, Halász 14 góljával nagy előnyre tett szert vetélytársaival szemben.   

Eredmények:  

Kinizsi - Katolikus 4-2
gól: Pietrusa 2, Diviánszki, Albert, illetve Kaponya, Nagy B.

Táncsics - Zichy 12-1
gól: Halász 4, Pajor 3, Gulyás 3, Balassa, Bartek, illetve Lakatos

Kinizsi - Eötvös 4-1
gól: Pietrusa 2, Molnár, öngól, illetve Győrffy

Táncsics - Katolikus 6-0
gól: Halász 4, Gulyás, Balassa

Eötvös - Zichy 4-2
gól: Győrffy 2, Figura 2, illetve Fejes, Bognár

Táncsics - Kinizsi 5-2
gól: Halász 2, Bartek, Gulyás, illetve Pietrusa, Horváth R.

Katolikus - Zichy 4-0
gól: Fülöp 3, Károly

Táncsics - Eötvös 9-3
Halász 4, Bartek 2, Gulyás 2, Balassa, illetve Márkus, Nagy, Kovács

Kinizsi - Zichy 7-1
gól: Pietrusa 2, Horváth R. 2, Diviánszki 2, Orsós, illetve Györki

Katolikus - Eötvös 7-4
gól: Károly 5, Fülöp, Czmerk, illetve Márkus 2, Figura, Váradi

Végeredmény:
1. Táncsics  12 pont   32-6
2. Kinizsi       9 pont  17-9
3. Katolikus   6 pont  13-14   
4. Eötvös      3 pont   12-22
5. Zichy        0 pont   4-27

Kiss Ernő

Címkék: Kapospont Kupa, sport