KKK


Rejtélyes vírus tizedeli hetek óta a kaposvári kosarasokat. Korábban Vojvoda Dávid, majd legutóbb Matija Ceskovic kapta el a hányással, hasmenéssel járó betegséget, most pedig Dávid Gergely és Kováts Róbert lett rosszul. Előbbi nem is tudta vállalni a játékot, míg utóbbi infúziót kapott, és ott volt a bemelegítésnél. A térdsérüléssel bajlódó Hendlein továbbra is hiányzott, csakúgy, mint a túloldalon Knight, aki még legutóbb Kaposváron sérült meg. Így aztán jószerivel lehetetlen tűnt a KKK-nak ledolgozni az első meccsen összeszedett 23 pontos hátrányt.

A házigazdák öt egészséges játékosukkal a kezdőcsapatban szoros első negyedet produkáltak. Tizenkétszer fordult meg az állás a tíz perc alatt, csere csak a vendégek oldalán történt. A másodikban hamar meglépett hét ponttal a Sopron, válaszul a Kaposvárban Kováts Róbert és Soós lépett pályára. Ennek ellenére tíz pont fölé nőtt a különbség a triplákat jól dobó soproniak javára, akik közül Pojbics egymaga hármat is szerzett. Újabb két csere jött a KKK-ba (Kovács Domokos és Márkus), és szünetig sikerült valamelyest felzárkózni.

A folytatásban még a vezetést is átvette a hazai gárda az egyre álmosabbnak tűnő Sopron ellen, ám a záró negyed előtti 61-58-as állás még nem ígért különösebb izgalmakat. Jött azonban zsinórban nyolc kaposvári pont, és 69-58-nál az optimistább szurkolóik már számolgatni kezdtek, hiszen volt még vissza nyolc perc. Számolgatnunk végül mégsem kellett. A Sopron annyira összeszedte magát, hogy tartsa ezt a különbséget, így megérdemelten jutott tovább. A KKK pedig végre újra győzelemnek örülhetett, elsősorban Vojvoda és Welton jó játékának köszönhetően.


Kaposvári KK – Soproni KC 83-70 (21-22, 17-20, 23-16, 22-12)
Kaposvár, 200 néző. V.: Benczur, Márton, Gelencsér (Várhalmi)

Kaposvári KK: Ceskovic (13/3), Kiss K. (10/6), VOJVODA (24/6), WELTON (20/3), Orosz (2). Csere: Kováts R. (2), Soós (8/6),Kovács D. (2), Márkus (2).
Soproni KC: Brooks (11/6), RICHARDSON (17/9), Molnár A. (10), SZABÓ Zs. (15/3), Keresztes (6). Csere: Couisnard (-), Pojbics (9/9), Halmai (2), Gombás (-), Ugaros (-).


Címkék: Sopron, KKK, kosárlabda, sport