06_IMG_7773 copy.jpg


Az első találkozót magabiztosan, 23 ponttal, 86:63 arányban nyerte a hűség városának együttese, így csoda kellene a KKK továbbjutásához. A fiúk nincsenek jó passzban, legutóbb bajnoki mérkőzésen kaptak ki hazai pályán a Kecskeméttől, így a nyolc közé jutás esélye is elúszott. A találkozót élőben közvetítjük a www.kapos.hu internetes portálon. Az alábbiakban a két vezetőedző esélylatolgatását olvashatják.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK edzője:
- Nehéz megmondani, hogy mi az, ami elvárható a csapattól a jelenlegi helyzetünkben. Azt szeretném, hogy a maximumot nyújtsa a csapat, és kihozzuk azt, ami bennünk van. Hendlein Roland továbbra is sérült, ő elvileg a jövő héten kezdhet újra edzeni. Soós ujja még az odavágón ment ki, de ő valószínűleg vállalni tudja a játékot. Ettől függetlenül kérdés, hogy milyen teljesítményre lesz képes, hiszen ez a sérülés a dobókezén van. Tegnap Kováts Róbert került kórházba, ő is elkapta azt a vírust, ami az elmúlt hetekben végigment az egész csapaton. Az talán előnyünkre lehet, hogy Knight nem fog játszani, mert egy nagyon jó védő-támadó játékos, és erőssége a lepattanózás is. Így talán több labda kerülhet a mi kezünkbe. Sopronban nem játszottunk jól, de ezt nagyban befolyásolták a problémáink. Sajnos két hónapja nem tudunk teljes kerettel dolgozni, ami felőrli a csapatot. Az elmúlt fordulókban gyengén dobtunk távolról, így jó lenne, ha eredményesebbek lennénk a hármason kívülről is, és a kettő-kettőket is jobban kell védenünk.

Meszlényi Róbert, a Sopron edzője:
- Az előnyünk biztató, de mindenképpen óvatosan kell hozzáállnunk a mérkőzéshez. Új felállásban fogunk játszani, mert Knight még mindig csak sántikál, edzeni sem tudott, így az ő játékára nem számíthatok. Brooks viszont már elkezdte a tréningezést, úgy néz ki, hogy szerdán már játszik. Szokatlan lesz, hogy ausztrál centerünk nincs a palánk alatt, de valahogy ezzel a szituációval is boldogulnunk kell. Nagyon kemény meccs lesz, de abban bízom azért, hogy az előnyünk elég lesz a továbbjutáshoz. Az első meccsen a védekezésünk rendben volt, mutatja ez a 63 kapott pont, és a támadásunk sem volt rossz, mert 86 pontot sikerült dobnunk. A Ceskovic – Vojvoda – Welton hármas a kulcs a somogyi együttesben, akik önállóan is bármikor helyzeteket tudnak kialakítani maguknak, vagy jól szolgálják ki társaikat. Tudjuk, hogy náluk is vannak sérültek, de talán már tudtak alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Természetesen nagy előnyünk ellenére győzni szeretnénk most is, mert a csapat mentális ereje miatt fontos lenne, közeledve a rájátszáshoz.

(forrás: bb1.hu)

Címkék: sport