Péter Gergely tanítványai gólokban gazdag mérkőzésen győztek hazai pályán 38:34 arányban, így továbbra sem mondtak le arról, hogy bennmaradjanak.

Az előzetes esélylatolgatások a bogláriak sikerét ígérték, a kaposvári lányok azonban ezen a napon alaposan kitettek magukért. A megyei rangadó igazi gólesőt hozott, mindkét oldalon potyogtak a találatok. A hazaiak az első félidő végére öt gólos előnyt szereztek, és a szünet után sem fogták vissza magukat. A sok jó teljesítmény meghozta a szép sikert: a KKSE végül fegyelmezett, célra törő játékkal 38:34 arányban bizonyult jobbnak.

- Ez az első mérkőzésünk, amikor teljes csapattal fel tudtunk állni - mondta Péter Gergely edző. - Az ellenfél első félidei védekezése hozta meg a gólözönt, már akkor sikerült húsz gólt dobni, később pedig mindenki lehetőséget kapott. Ez egy nem betervezett győzelem volt.

A kaposváriak célja továbbra is a bennmaradás kivívása. A helyzetük azonban nem könnyű, ugyanis még nem dőlt el, hány csapatos lesz jövőre az NB II. A bogláriak az ötödik helyet célozták meg ezen a tavaszon.

- Szerintem a mérkőzésre kihatott az, hogy hat plusz egy felnőtt játékosunk volt a 14-ből. Én játszottam átlövőt 160 centivel, úgy, hogy irányító voltam. A legnagyobb problémát az okozta, hogy ziccereket hibáztunk az elején - magyarázta Kiss Erzsébet (Balatonboglári SC).

A megyei rangadón a hazai együttesben a 14 gólos Tráj, a boglári gárdában pedig a 16 találatig jutó Gácser volt a legeredményesebb.

Címkék: Kézilabda, sport