Major Gábor tanítványai a hajrában szerzett góllal verték meg a jó erőkből álló felcsútiakat, így tovább zárkóznak a középmezőnyhöz.

felcsút

Az újonc kaposváriak a hosszú téli felkészülés után a tavaszi szezonban már megverték a Fradit, és a Felcsút ellen is szerettek volna bizonyítani.  

- Úgy gondolom, a két klub lehetőségeit nem lehet egy lapon említeni, és nem a mi javunkra… De remélem, a mérkőzés a mi javunkra dől el - fogalmazott a meccs előtt Major Gábor a Kaposvári Rákóczi U19 edzője.

Major Gábor edző soha nincs könnyű helyzetben a kezdőcsapat összeállításakor, így felemásak az eredmények is.

- Még döcögünk, ennek számtalan oka van - tette hozzá. - A mai mérkőzés egy lépés lehet ahhoz, hogy stabilizáljuk a helyünket. Ez a 19. forduló, és még egyszer sem sikerült olyan csapattal felállni, ami a rendelkezésünkre áll, és ez rányomja a bélyegét a szereplésünkre.

A kaposváriak egyik reménysége, Házi Bence a középmezőnybe várja a csapatot, és a válogatottban is szeretne jól teljesíteni. A felcsúti akadémia alapítója, Orbán Viktor nem csak Gáspár fia teljesítményét figyelte a nézőtéren, hanem a Cseri úti utánpótlás-központot is megnézte. Kaposvár nem titkoltan szeretne az országban működő öt labdarúgó-akadémiához csatlakozni.

- Ha a magyar futballból akarunk valamit csinálni, akkor a gyerekeknél kell kezdeni a munkát, minél több gyereket kell kihozni a pályára, és minél több gyereknek kell magas színvonalú képzést adni - fogalmazott a Fidesz elnöke. - És Kaposvár olyan hely, ahol szeretik a futballt.

Ráadásul eredményes az utánpótlás: a somogyi fiatalok ugyanis kellemes meglepetésre, Horváth Árpád góljával 1-0-ra legyőzték az esélyesebb felcsútiakat. A csapat 21 pontjával a 11. helyről várja a folytatást.

Címkék: Felcsút, sport