Az első szett nagy részében a veszprémiek vezettek, a játszma első felében többször négy ponttal is, de a vendégek rendre visszajöttek a játékba. 16:17-nél vezettek először a kaposváriak, a hajrára pedig 20:20-as állás után fordultak a csapatok. Hol az egyik, hogy a másik együttes vezetett, végül Földesi Nóra remek pontjaival a veszprémiek nyerték a felvonást (25:23)

A második szettben a kaposváriak szereztek vezetést, de gyorsan fordított a Veszprém, és Jerzeniczki Tímea kitűnő nyitásainak köszönhetően elhúzott 8:3-ra. A Kaposvár igyekezett felzárkózni, de 9:7 után három veszprémi pont következett (12:7), a második technikai időre pedig 16:12-nél vonulhattak a csapatok. A szünet után felzárkóztak a somogyiak (18:16), de a veszprémiek már csak két pontot engedélyeztek nekik, és magabiztosan húzták be a második részt (25:18)

A harmadik játszmában szokott jönni a veszprémi lányok védjegyévé vált hullámvölgy, de ezúttal a kezdeti somogyi vezetés után (2:4) gyorsan fordítottak a bakonyiak, és az első technikai időnél már három ponttal vezettek. (8:5) A folytatásban fokozatosan növelték az előnyüket a hazaiak, de a vendégek zsinórban négy pontot szerezve rövid ideig nyílttá tették a játszmát. (14:12) Nem tartott azonban sokáig a kaposvári öröm, 19:13-nál újabb hat pont volt a különbség. A hajrára megnyugtató előnnyel fordulhattak a veszprémiek, egy jó sáncnak köszönhetően 24:17-nél már meccslabdához is jutottak, amit a sérülésből visszatérő Környei Dóra értékesített (25:17)

NB I, nők, rájátszás a 9-12. helyért, 4. forduló
Veszprémi Egyetemi SC–BITT-Kaposvári NRC 3:0 (23, 18, 17)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: sport