Újabb sportlétesítményekkel gazdagodott Kaposvár: csütörtökön délután átadták a Klebelsberg középiskolai Kollégium műfüves futball- és teniszpályáját. A beruházás 30 millió forintba került, az összeg több mint kétharmadát a kollégium gazdálkodta ki. A sport eddig is kiemelt szerepet játszott az intézmény életében, most még tovább bővültek a mozgás lehetőségei.

Újabb műfüves futballpályát avattak Kaposváron. Az Arany úti sportcentrum és az Eötvös iskola után immár a Klebelsberg Középiskolai Kollégium udvarán is kulturált körülmények között, akár villanyfényben is, játszhatnak a fiatalok. Nem csak focipálya épült itt, hanem egy teniszpálya is, így még tovább bővültek a mozgás lehetőségei.

„A sportélet eddig is kiemelt szerepet játszott nálunk, ezzel a két pályával most már teljes a kör. A kiváló tornatermünk mellett uszodánk, kondicionáló termünk is van, és ezekkel a szabadtéri pályákkal a jó időben ki tudjuk hozni a gyerekeket a zsúfolt tornatermünkből” - mondta az intézmény igazgatója, dr. Giber Vilmos, aki hozzátette: ezek a fiatalok mindig tanári felügyelet mellett sportolnak, ami megnyugtató a szülőknek is. A két pálya értéke több mint 30 millió forint, amiből a kollégium 22 millió forintot önerőből vállalt be.

Ezt a délutánt teljes mértékben a sportnak szentelték a középiskolások, most rendezték meg a hagyományos Klebelsberg Kupát, ahol a kaposvári kollégiumok mellett balatonboglári és nagyatádi fiatalok is küzdhettek egymással több sportágban.

Címkék: műfüves pálya, labdarúgás, sport