Az MLSZ elnökválasztást és közgyűlést előkészítő bizottsága képviseletében dr. Helmeczy László alelnök, a bizottság elnöke és Garancsi István, az elnökség és a bizottság tagja 2010. március 23-án találkoztak dr. Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával, és felkérték, hogy vállalja el a jelöltséget a Magyar Labdarúgó Szövetég elnöki posztjára. Tekintettel arra, hogy a hivatásos és az amatőr labdarúgás világa szívesen látná őt a magyar futball első számú vezetőjének tisztségében - írja az mlsz.hu.

Az MLSZ vezetésének tagjai tájékoztatták az OTP elnök-vezérigazgatóját a szövetség alapszabályának, szervezeti felépítésének, irányításának lényeges kérdéseiről. Elmondták, minden szükséges információt megadnak neki a döntés előkészítéséhez annak érdekében, hogy Csányi Sándor pozitív választ adhasson a felkérésre, és elvállalja ezt a nagyon fontos szerepet a magyar labdarúgás vezetésében és felemelkedésében. A több mint másfél órás megbeszélésen szóba került a labdarúgás fejlesztése és az utánpótlás-nevelés is.

Csányi Sándor úr megköszönte a felkérést, és hangsúlyozta, végleges álláspontjának kialakításához teljesen tisztán kell látnia az MLSZ tényleges pénzügyi-gazdasági helyzetét és más lényeges, a magyar labdarúgást és az MLSZ-t érintő kérdésben.


Címkék: MLSZ, labdarúgás, sport