látványtánc


A hip-hoptól a klasszikus balettig, a modern táncokon át sok stílusban láthattak koreográfiákat a nézők. A legjobbak a májusi magyar bajnokságon folytathatják szereplésüket, és majd ott szerezhetnek kvalifikációt a júniusi kaposvári látványtánc Európa-bajnokságra.

Lázas készülődés a színfalak mögött. A lányok nemcsak a koreográfiákkal akarnak látványosak lenni, az apró részletekre is odafigyelnek. A látványtánc EB területi válogató versenyére 12 tánciskola érkezett, 54 produkcióval.

- Ez a verseny lényegében egy kvalifikációs verseny és egy minősítő verseny, innen mindenki továbbjut, illetve majdnem mindenki, tehát, akik még nagyon kezdők, egy ponthatár alatti produkcióknak megköszönjük a részvételt és azt mondjuk, hogy még tanuljanak, többsége továbbjut a magyar bajnokságra és onnan lesz a nagyobb megmérettetés, a szelektálás, hogy csak a legjobbak juthatnak az EB-re – mondta Boros Ágnes Tünde, a Magyar Látványtánc Sportszövetség elnöke.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség és a Team Kaposvár Sportklub közös rendezésű erőpróbáján több kaposvári klub is megmérette magát.
A háromnapos viadalon lehet majd kvalifikációt szerezni a júniusi kaposvári látványtánc EB-re, ahol egy kaposvári csapat, a Roppantósok Táncegyüttes már biztosan ott lesz. Ők egyenes ágon jutottak a kontinensviadalra a decemberi kaposvári látványsport fesztiválon.

Címkék: sport