Szerb Bence snowboard

Nagyszerűen szerepeltek a Team Kaposvár sportolói a Murauban megrendezett snowboard magyar bajnokságon.

Az év legnagyobb snowboardos eseménye mindig a március közepén, Murauban megrendezésre kerülő magyar bajnokság. A Team Kaposvár deszkásai, Dibusz István edző, Szerb Mátyás és Szerb Bence is részt vettek ezen a megmérettetésen.

Az első versenyszám a „slope style” volt, ami a snowboard park korlátain és ugratóin bemutatott trükkök értékeléséből áll. Itt Szerb Mátyás a 4. helyen végzett. Másnap az ollie jam következett, ami egy snowboardos magasugrást jelent. Ezt Dibusz István a 30 év feletti kategóriában megnyerte.

A „big air” a leglátványosabb versenyszám. Itt a versenyzőknek 2 ugrásuk van egy 10 méteres ugratón. Ebben a 2 ugrásban kell a legjobb trükköt és a legjobb stílust is bemutatni. Junior korosztályban Szerb Mátyás az előkelő 3. helyen zárt.

Az utolsó megmérettetés a „boardercross” volt. Ez egy olyan olimpiai versenyszám, ami az akadálypályán történő minél gyorsabb lejutást jelenti, döntött kanyarokon és ugratókon át. Az időmérő után mind a 3 versenyző tovább jutott, Szerb Bence és Dibusz István a felnőtt korosztályban a legjobb 8 közé kerüléskor esett ki, Szerb Mátyás viszont a hétvége meglepetéseként az előkelő 2. helyen ért célba. Ezzel a somogyi snowboard sport eddigi legnagyobb sikerét érte el a Team Kaposvár 18 éves versenyzője.

Címkék: Snowboard, Hódeszka, sport