Több mint hatszáz fővel rajtolt el a siófoki Aranypartról a 3. BSI Balaton Szupermaraton mezőnye csütörtökön. Az első, Siófok-Fonyód közötti szakaszon a férfiak versenyében Rostás Pál bizonyult a leggyorsabbnak, míg a nők között Marótiné Bense Krisztina nyerte a távot.
A pénteki Fonyód-Szigliget közötti 52,9 kilométeres szakaszt szintén Rostás Pál  és Bense Krisztina nyerte. Így mindketten az összetett első helyen vannak eddig.

A férfi csapatoknál az MH 54-es Veszprém 1. csapata győzött, a nőknél a Csajok a promenádról nyert. A női párosok versenyében a Szolnoki Vadmacskák voltak a leggyorsabbak, míg a vegyes párosban a Joya Páros nyert.

Ez volt a négynapos erőpróba leghosszabb napi távja. Az indulók tíz másodpercenként indultak neki a távnak. A mezőny már az északi parton ért célba a szigligeti vár alatt. A résztvevők szombaton újabb 44, vasárnap pedig 52 kilométert teljesítenek, a siófoki célba érkezés vasárnap 11 óra után várható.

A 3. Balaton Szupermaraton szombaton a 43,6 km hosszú Badacsony-Balatonfüred szakasszal folytatódik. A mezőnyhöz csatlakoznak a FélBalaton Szupermaraton résztvevői, akik a szombati és a vasárnapi etapokra szállnak be.

Címkék: Rostás Pál, BEnse Krisztina, szupermaraton, Balaton, sport