sportfórum


Sokat mondó az adat: a magyar állam 16 milliárd forintot áldoz a sportra ebben az évben, a magyar önkormányzatok pedig ennek pontosan a dupláját. Kaposvár polgármestere, Szita Károly kiemelte: a város költségvetésének 4,6 százalékát fordítja sportra, és a 131 egyesületből hetvenkettőt támogat. A somogyi megyeszékhely tehát továbbra is méltó a Nemzeti Sportváros címre.

A fórumon elhangzott: jelenleg egymilliárd forint hiányzik Magyarország olimpiai felkészüléshez, ami óriási nehézséget okoz az élsportolóknak és az egyesületeknek. A szakemberek szerint ugyancsak pénzt kell fordítani a sportlétesítmények állapotának felmérésére, és ahol szükséges, el kell végezni a felújítást.

A szabadidősport területén is van mit javítani: a felmérések szerint jelenleg Magyarország felnőtt lakosságának mindössze kilenc százaléka sportol rendszeresen. Bánki Erik, a Magyar Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke szerint a társadalmi szemléletváltozás alapja a mindennapos testnevelés óra bevezetése lenne az általános iskolákban.

Címkék: fórum, sport, Kaposvár