A legeredményesebb csapat a 18 fővel kiálló Ring SC Kaposvár lett, Somogyot pedig újra ökölvívó fellegvárként emlegetik. A román, a szlovák, a szerb és a magyar himnuszt is eljátszották szombaton, a torna nyitó napján Nagyberkiben. Összesen 26 egyesület jött le az eseményre, a fővárosban rendezett rangos Bizalom-kupának méltó vetélytársa lett a somogyi viadal, a legrangosabb klubok Nagyberkit választották a hétvégén. Képviseltette magát a fővárosi Vasas, az MTK, a nyíregyházi és a nagykanizsai klub, akadt a mezőnyben szerb bajnok és román bajnoki érmes is. A Ring SC Kaposvár szervezőként sokat dolgozott a torna tető alá hozásán, bokszolóitól pedig nagyon sokat várt a közönség.

Nemes gesztus volt a szervezőktől, hogy megemlékeztek Hergert Jenőről, a legendás trénerről és idősebb Süllős Gyuláról, a magyar ökölvívó szövetség tagjáról. Nagyberki már nem először ad otthont ökölvívó tornának, így a helyi általános iskola tanárai és dolgozói már rutinos házigazdának bizonyultak. A Ring SC Kaposvár fiataljai önbizalommal szálltak a kötelek közé, hiszen az elmúlt évben is ők lettek a legeredményesebbek, és azóta csak erődösött a több magyar bajnokot felvonultató klub.

A Vajmi-tanítványok közül 10 tehetség vehetett át aranyérmet, miután magabiztosan verte ellenfeleit, emellett 3-3 ezüst, illetve bronzérmet is hazavihettek. Ennek tükrében nem meglepő, hogy Vajmiék lettek a legeredményesebb csapat, továbbá a serdülők között Tóth Richárd, a junioroknál Sipos Richárd lett a legtechnikásabb ökölvívó, az Európa-bajnoki bronzérmes Bogdán Dávidot pedig az egész torna legjobbjának választották. A különdíjaknál is fontosabb azonban, hogy Somogy újra igazi fellegvár lesz lassan a honi ökölvívó életben.

Címkék: sport