Birkózás

A szerb, horvát, osztrák, szlovák, cseh és ukrán válogatottat is felvonultató rendezvény szép kaposvári sikerekkel ért véget.

A 46 kg-ban birkózó Kovács Bence (Kaposvári Sportiskola) egy osztrák válogatott versenyző, valamint egy ferencvárosi birkózó két szoros menetben történő legyőzését követően került a döntőbe, ahol az ellenfele az első rangsorverseny győztese, a dunaújvárosi Zelei volt. Bence nem hagyott sok esélyt ellenfelének, és hatalmas technikai fölénnyel leiskolázta őt, megszerezve ezzel a végső győzelmet. Bence győzelme a válogatott edzőjének – Repka Attila olimpiai bajnok! – a figyelmét is felkeltette és az eredményhirdetés után már kijelentette, hogy számít rá az augusztusi Európa-bajnokságon.

Knipli Csongor (Kaposvári Nehézatlétikai SE) az 54 kg-ban két győzelem után, az elődöntőben a harmadik menet utolsó pillanatában kiharcolt győzelmét követően került a döntőbe, ahol újabb nagy küzdelem után, három menetes kemény mérkőzésen szerezte meg a végső győzelmet, és a második kaposvári aranyérmet.
Győzelmeikkel a somogyiak bejelentkeztek az augusztusi kadett Európa-bajnokságon való részvételre, a csapatba kerülés azonban még további versenyekhez kötött. Folytatás április közepén, hazai környezetben.

Címkék: sport