Diamant Veszprém


A kaposvári gárda október elején a horvát MOK Zagreb elleni 3-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a kilenccsapatos Közép-európai Ligában. A menet közben formálódó együttes ezután egymás után négyszer kapott ki; igaz, a mezőny első feléhez tartozó, valóban erős ellenfelektől. Az osztrákok nem kegyelmeztek a városi sportcsarnokban: a Tirol 3-0-ra, a Posojilnica pedig 3:1 arányban nyert Kaposváron. Bosszantó volt, hogy a fiúk többször is eljutottak a szettlabdáig, mégsem tudtak győzni.
A hatodik fordulóban viszont hatalmas bravúrt ért el a társaság: nagyszerű teljesítményt nyújtva 3-1-re sikerült legyőzni a Bajnokok Ligája-szereplő Bledet. A szlovének úgy jöttek Somogyba, hogy az előző kiírásban mindössze kétszer kaptak ki. Kántorék ezen az estén alaposan meglepték nagynevű ellenfelüket, és akkor úgy tűnt, ebből a diadalból erőt meríthet a társaság.  
Zarka Péter taníytványai ezután el is kapták a fonalat, hiszen újabb három győzelmet arattak. Az újesztendőben viszont már nem ment ennyire jól: a Diamant egymás után ötször kapott ki, így elúszott a négy közé jutás esélye. Ráadásul idén is a bécsiek rendezik a négyes döntőt, így az első háromban kellett volna zárni az alapszakaszt. Ez pedig nem sikerült, és ráadásul a szlovák Humenné elleni idegenbeli siker után a fiúk hazai pályán kikaptak a szlovén Anhovótól. A kaposváriak így hat győzelemmel és tíz vereséggel zárták a sorozatot. Ez a hetedik helyre volt elég.

- Az idén nagyon erős volt a mezőny - mondta el kérdésünkre Zarka Péter, vezetőedző. A Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb hat közé két ellenfelünk is, a Bled és az Innsbruck. A mai röplabda alapvető feltétele a jó nyitásfogadás, ez pedig nagyon hiányzott nálunk. Hiányoztak a bravúrok és az idegenbeli kötelező győzelmek is. Sok maradt bennünk, szerintem ennél többre hivatott a társaság - összegzett a tréner.
A Diamant a 2007-es bravúr-bronzérem óta két ötödik és egy hetedik helyet ért el a Közép-európai Ligában. Az idei sorozat alapszakaszát a Tirol nyerte meg a Bled és az év meglepetés-csapata, a Mladost Zagreb előtt. A kaposváriak a folytatásban a hazai küzdelmekre összpontosítanak: a Magyar Kupa-címvédés után a bajnokságban is szeretnék megőrizni elsőségüket. A Veszprém elleni elődöntő március 18-án kezdődik, és három győzelemig tart. A fiúk a hétvégén Zágrábban készülnek fel a rájátszás következő szakaszára.

Címkék: diamant, röplabda, sport