A hajrára aztán a somogyiak elfáradtak, és a Rába-partiak végül megszerezték a 33:30 arányú győzelmet.

Nagy volt a várakozás Siófokon, hiszen kedden este a Balaton partjára látogatott a világ egyik legjobb női kézilabdacsapata. A hatszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes Győr soraiban világklasszis játékosok kaptak helyet, és a kezdés előtt kevesen gondolták volna, hogy 55 percig az újonc hazai csapatnak áll majd a zászló...

Az első gólt az ötvenedik másodpercben Kovacsics Anikó szerezte, a folytatásban viszont szinte végig a somogyiak vezettek. A vendégek csak futottak az eredmény után: a Siófok több góllal is elhúzott. A szünetben 18-15 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sokáig nem változott a helyzet, a győriek a 45. percben, Vérten találatával érték utol ellenfelüket. Tíz perccel később még mindig döntetlen volt az állás, a hajrára azonban elfáradtak a remekül küzdő siófoki lányok. A hazaiak ziccereket hibáztak, a nemzetközi porondon edződött Rába-partiak pedig éltek a lehetőséggel. Konkoly Csaba együttese végül 33:30 arányban győzött, a vastaps azonban a somogyiaknak szólt ezen az estén.

A Siófok 17 ponttal a nyolcadik helyről várja a folytatás, a Győr pedig továbbra is veretlenül első.

Címkék: kézilabda, sport