Az Iszák utcai teniszközpont hagyományos viadalán az 50 év alattiaknál jött össze a legnépesebb mezőny: 12-en léptek salakra ebben a korcsoportban.

Már 11. alkalommal rendezték meg a fedett pályás amatőr tenisz bajnokságot az Iszák utcai csarnokban. A Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség és a megyei tenisz szövetség közös szervezésű viadalán négy kategóriában ragadtak ütőt az indulók.
- A tavalyihoz képest népszerűbb lett, több induló van. A fiataloknál 12-en, az idősebbeknél 8 fő, párosban is az előnevezések alapján szép mezőnyre lehet számítani - mondta Harmath Frigyes, a Somogy Megyei Tenisz Szövetség főtitkára. - A fedett pályán ez az egyetlen verseny, szabadtéri idény áprilistól kezdődik, amatőr versenyek is lesznek és ebben az évben a Somogy kupa korosztályos versenyre elnyertük a L12-ben a kiemelt kategóriát, ami pontszámban jelent sokat.

A balatonboglári Milosákovics János korábban már nyert megye-bajnoki címet, most egy kisebb kényszerpihenő után lépett újra salakra. Milosákovics most újra győzni tudott az 50 év felettiek között, a döntőben a kaposvári Horváth Zoltánnál bizonyult jobbnak. A harmadik helyeken Solymosi Ferenc és Csordás Endre végzett.

A fiatalabbak mezőnyében a balatonkeresztúri Horváth Csaba diadalmaskodott, a fonyódi Lehel László lett a második, a Kapos TC-s Hornung Gábor és Tóth Levente pedig a harmadikként zárta a megye bajnokságot. A hölgyek versenye a balatonboglári Szőke Krisztina győzelmével ért véget, a második hely pedig Hornungné Bándi Gabriellának jutott. A férfi párosoknál a kaposvári Solymosi Kristóf-Ács Zoltán duó végzett az élen.

Címkék: Sport