A kaposváriak semmit sem bíztak a véletlenre: a legkisebbektől a nagyobbakig, vagyis a Cápa-korosztálytól a felnőttekig egyaránt hozták az eredményeket. A 9 éves Lengyeltóti Bence azt mondja: jól sikerült az idei diákolimpia. Négy számban is felálhatott a dobogó legfelső fokára. Ebben a korosztályban Hamlin Dorothy is szerzett három aranyérmet.

A serdülő korú Pamuki Dávid négy első helyezéssel tért haza Kecskemétről.

 

- Mindenképp olyan tervekkel mentem, hogy szeretnék mindent megnyerni, és ez sikerült is. Az időkkel nem voltam megelégedve, de a helyezések jók lettek - értékelt az ifjú tehetség.A juniorok között Kurdi Márk volt a legjobb kaposvári.

 

- Jól sikerült a verseny, a felkészülés is jól ment. 100 és 200 méteren is nyertem, ráadásul 200 méteren úsztam egy jó szinten is. Persze ennél még úszhatnak jobbat is, de biztonságban érzem magamat. Az alapozást csináljuk, remélem, továbbra is kemény edzéseink lesznek, mert megvan az eredménye - tekint a jövőbe Márk.

A legidősebb kaposvári indulók közül Kováts Dávid remekelt, aki 17 éves, de már több mint tíz éve úszik.- Először is olyan reményekkel mentem, hogy első akarok lenni, az pedig, hogy ez sikerült, kellemes meglepetés volt - árulta el Dávid. - 100 méteres uszonyos gyorsúszásban nyertem, egy fél testhossznyi előnnyel. 200 méteren is nyertem, ott is fél-egy testhossznyi előnnyel.

 

Az Adorján SE sportolói közül többen is elmondhatják magukról, hogy két sportágban, uszonyosúszásban és úszásban is az ország legjobbjai közé tartoznak.

- Tehetség, szorgalom kérdése is - így a tréner, Hajdú Sándor. - Van több gyerekünk, Hamlin Dorothy például, aki két sportágban is diákolimpiai bajnok lett. Lengyeltóti Bence, Hamlin Benjámin, valamint az idősebbek közül Pamuki Dávid, Kurdi, Gosztonyi, Németh, Stier is közel vannak az élmezőnyhöz.

Az egyesület életében egyre fontosabb szerepet tölt be az úszás.

- Az úszást próbáljuk erőltetni - teszi hozzá az edző. - Minél több tehetséget szeretnénk találni, hogy egyre többen jussanak el az ország élvonalába. Az elmúlt években már több gyerek érmet tudott szerezni úszásban, ezt fontosnak tartjuk az uszonyosúszáson kívül is.

Kovács László és Hajdú Sándor tanítványai gőzerővel készülnek az év további versenyeire. Az országos bajnokságok és a válogatott viadalok egyaránt nagy kihívást jelentenek majd 2010-ben is.

Címkék: hajdú sándor, búvárúszás, adorján, sport