A Fekete Ádám, Filipovics Gordan edzőpáros most is nehéz helyzetben volt a kezdés előtt, hiszen megint csak egy kórházhoz hasonlított a csapat öltözője. A térdsérüléssel bajlódó Hendlein Roland ezt a találkozót is kihagyta, Vojvoda Dávid pedig vírusos betegsége - láza és hasmenése - miatt nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére. És még nem volt vége a listának: Soós és Dávid sem jött még teljesen rendbe, de ők legalább vállalni tudták a játékot.

Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, mint a látványos, jó játék. A kaposváriak az elején jobban kosárlabdáztak, mint ellenfelük, és az 5. percben már hét ponttal vezettek. A pécsiek gyorsan felzárkóztak, a veterán center, Czigler pedig az egyenlítő találatot is megszerezte. A negyed végén kis híján elszabadultak az indulatok: Cseskovics szabályos tripláját lépéshibát ítélve nem adta meg a játékvezető…

A folytatásban ideges maradt a hangulat, a pályán pedig felváltva estek a kosarak. A hazaiak időnként nem összpontosítottak eléggé, így például azt sem tudták kihasználni, hogy a folyamatosan hevesen reklamáló pécsi vezetőedző technikait kapott. Az első félidő után így 37-36 állt a táblán.

A térfélcsere után jól kezdett a KKK, így sikerült őrizni a kisebb-nagyobb előnyt. A negyedet öt ponttal nyerte csapatunk, így még az utolsó tízpercre is maradtak izgalmak. Óriási tömegjelenet alakult ki, amikor a pécsi Ames lekönyökölte Kiss Kornélt… Még Fekete Ádám edző testi épsége is veszélybe került, a rá rontó Csanakot teljes joggal kiállították. Kiss Kornél nemes bosszút állt: négy büntetőt értékesített egymás után. A végén pedig Mavrenszki edző is kénytelen volt elhagyni a termet, mert újabb technikait kapott. A KKK emlékezetes ütközet végén 18 pontos győzelmet aratott, így kijárt a fiúknak a vastaps.

Fekete Ádám: - Harcos játékunknak köszönhetjük a győzelmet. Ha így folytatjuk, elérhetjük célunkat.

 

Ivica Mavrenszki: - Gratulálok a Kaposvárnak. Érthetetlen és elítélendő játékosaim viselkedése, de azt gondolom, ezért a játékvezetők a felelősek.

 

Kaposvári KK-Pécsi VSK-Pannonpower 73-55 (22-23, 15-13, 14-9, 22-10)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Török, Makovsky, Jakab.

Kaposvári KK: Ceskovic (12/6), Soós (5/3), Welton (21), Kováts (7), Dávid (4). Csere: Orosz (5), Kiss K. (19/9), Márkus (-), Kovács D. (-), Fonai (-), Bíró (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

PVSK-Pannonpower: Ames (13/6), Lakatos (1), Bojovics (3/3), Eilingsfeld (11), Helbich (7). Csere: Czigler (9), Hosszú (7/3), Csanak (-), Ruják (4), Helmeczi (-). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki. Edző: Halmai Gábor.

Kiállítva: Csanak (a 37. percben), Mavrenszki (a 39. percben).

A junior mérkőzésen:

Kaposvári KK-Pécsi VSK-Pannonpower 83-61 (24-16, 21-11, 14-19, 24-15)

 

Címkék: kkk, kosárlabda, sport