Lukács Máté letette a névjegyét a felnőttek mezőnyében, és nagy lépést tett a válogatottság felé. A juniorok és az ifjúságiak szintén jól teljesítettek, az előttünk álló hétvégén pedig a serdülők magyar bajnoksága következik a sorban.

A várakozásnak megfelelően teljesítettek a kaposváriak a fedett pályás atlétikai szezonban. A felnőtt országos bajnokságon Lukács Máté 400 méteren, remek versenyzéssel lett dobogós.

- Jól sikerült a fedettpályás szezon: Lukács Máté a felnőttek között is letette a névjegyét. Idén lesz 20 éves, tavaly még junior volt, élete első felnőtt bajnoki ezüstérmét szerezte, amellett egy nagyon jó időt ért el, és biztosította a helyét a felnőtt Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottban - mondta Dovigyel Csaba vezetőedző.

Az ifjúságiak között Szabó Márk megvédte tavalyi bajnoki címét, és készül az ifjúsági olimpiára. A 18 éves Szalai Gergő harmadik lett a juniorok között a távolugrásban. A Kaposvári Sportiskola fiataljai eközben a hétvégi serdülő országos bajnokságra készülnek.

- A sportiskolában volt egy kis hullámvölgy, most felfelé ível a létszám és a forma is. tavaly a serdülő ob-n nem vett részt senki, most heten veszünk részt, és egy-egy versenyszámban csak a legjobb 16 indulhat. Ez hét fiatalunknak sikerült, és bízom benne, hogy szerzünk majd döntős helyezéseket a hétvégén - fogalmazott a vezetőedző.

A kaposvári Favorit MG Produkt AC atlétái hétfőtől tovább edzenek majd, és készülnek a szabadtéri erőpróbákra.

Címkék: sport