Kaposmérő - Nagyatád (zöldben)

Mindkét együttes a tavaszi bajnoki szezonra készül, és szeretne előrelépni az őszhöz képest.

A nagyatádiak a továbbjutás reményében léptek pályára Kaposmérőben, és végül sikerrel jártak. A vendéggárda 3-1-es győzelmet aratott, de a szerencsének is sokat köszönhetett…

- Két öngólt rúgott az ellenfél, de a mi jó beadásaink, lövéseink után - magyarázta Papp Zoltán a Nagyatádi FC vezetőedzője. - Nem ez a legerősebb csapatunk, mert többen betegek, sérültek és már a Dombóvár elleni bajnokira készülünk. A játékkal sem voltam elégedett, de kemény edzések voltak és két edzőmérkőzést is játszottunk.

A hazaiak összességében jól helytálltak a magasabb osztályú atádiak ellen.

- A játékkal elégedett voltam. Az időjárási körülmények miatt most voltunk először füves pályán, de többet kaptam, mint amit vártam - mondta Meksz Gyula, a Kaposmérő SE játékos-edzője. - Sajnos a továbbjutás, a megyei táblára való kijutás terhet jelent, az irányított sorsolás sem kedvez nekünk. Ez a mai meccs így is elérte a célját.

A nagyatádi együttes a középmezőnyben zárta az őszt az NB III. Dráva-csoportjában, és szeretne előrelépni a tavaszi folytatásban.  

- Nekem nagy szívfájdalmam, hogy mindössze két somogyi csapat van az NB III-ban, remélem, a jövőbeni megyei bajnokok tudják vállalni a szereplést - fejtette ki Papp Zoltán. - Nagy szüksége lenne Somogynak erre az osztályra, mi megpróbáljuk méltó módon képviselni a megyét. A város is, a vállalkozók is, az emberek is mellettünk állnak. Szeretik a futballt, és az utánpótlásban is sokat léptünk előre, a létesítményünk is jó, így örülök, hogy egy ilyen csapatnál tudok edző lenni.

A mérőiek a 2009-es bajnoki cím után az őszi szezonban is szorgalmasan gyűjtögették a pontokat.

- Csak azért lettünk hatodikak, mert sok gólhelyzetet hagytunk ki, és a csapatvédekezést is gyakorolnunk kell, mert sok gólt kaptunk az ősszel - vázolta Meksz. - Ha ezekben elérhetjük, reális lehet a 4-6. hely.

A tavaszi somogyi futballszezon a hétvégén indul, a Kaposmérő szombaton a Karád elleni hazai találkozóval kezdi meg szereplését. Az őszi bajnok Nagybajom a Mezőcsokonya otthonában rajtol.

Címkék: Kaposmérő, Nagyatád, Magyar Kupa, labdarúgás, sport