sulipolo

Négy csapat körmérkőzött egymással az Intersport Sulipóló iskolás vízilabdatornán a kaposvári Gyakorló iskolában. A "30 éves a Gyakorló" eseménysorozat keretében rendezett kupán a negyedik-ötödik osztályos gyerekek szálltak medencébe, többségük most pólózott életében először.

Jubilál a kaposvári Gyakorló iskola: ebben az épületben épp 30 éve folyik az oktatás és a szép évfordulót az egész tanévben szeretnék emlékezetessé tenni. Több sportprogram színesíti majd az eseménysorozatot, közülük az első az Intersport Sulipóló vízilabda kupa volt, ahol négy csapat szállt medencébe.

- Azt gondolom, hogy nem az a lényeg, hogy milyen szinten vízilabdáznak, hanem, hogy egy játéklehetőséget kaptak egy olyan sportágban, amit talán ritkábban tudnak kipróbálni - magyarázta Bali Péter, a Gyakorló iskola testnevelője.

A gyerekek közül csak néhányan vízilabdáznak egyesületben, a többségük tényleg most próbálta ki először ezt a játékot. Az eredmény egyébként csak másodlagos volt ezen a napon.

A végső győzelemnek a házigazda Gyakorló iskola örülhetett, a toldisok lettek a másodikak, harmadik helyen a Gárdonyi, míg a negyediken a Toponár végzett.

Különdíjakat is átadtak: a legsportszerűbb csapatnak a toponári iskolát választották, a gólkirály a gyakorlós Cseke László lett. A 30 éves jubileum okán a 30. gólt szerző játékos, a gárdonyis Németh Bence külön elismerésben részesült.

Címkék: vízilabda, sport