Rajczi tapos

Rajczi a fekvő győri játékoson

Nagy vihart kavart a futballkedvelők körében Rajczi Péter hétvégi megmozdulása. Az ex-kaposvári, jelenleg az Újpestben futballozó csatár erőszakosságával már korábban is tisztában voltak a sportkedvelők. Ez egy csatárnál nem is hátrány, mondják többen. Azonban a legutóbbi, Győr elleni fordulóban tett megmozdulása sokakat felháborított.

A mérkőzés 76. percében Eugene, a győriek kameruni légiósa a földre került saját tizenhatosán belül. A nagy lendülettel érkező Rajczi Péter pedig nemes egyszerűséggel átgyalogolt az afrikai futballistán.

Az esetről készült videó több fórumra és blogra is felkerült, a szurkolók pedig klubra való tekintet nélkül ítélték el vagy vették védelmükbe a csatárt. A korábban Újpesten, most pedig a Győrben játszó Tokody Tibor a Sport Televízió NB I-es összefoglalójában úgy fogalmazott: tudjuk, hogy Rajczi nagyon agresszív játékos, és azt is, hogy sokszor alattomos dolgokra is képes. Tokody nem állította, hogy Eugent szándékosan taposta meg, azt azonban elismerte, hogy nem volt szép a megmozdulása.

Rajczi azt állította , hogy véletlenül lépett ellenfelére, sőt még vigyázott is rá. Kovács Zoltán az Újpest sportigazgatója szintén védelmébe vette Rajczit: - Péter agresszív támadó, aki nem fél a védőktől, nem húzza vissza a lábát és nem fordul ki az ütközések elől. Azokat a véleményeket azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy játékosunk szándékosan lépett volna rá Eugene combjára - nyilatkozta Kovács az UTE honlapján. - Szerencsétlen eset volt, az tény, de kizártnak tartom, hogy Péter sérülést akart okozni a győri védőnek.

A Fegyelmi Bizottság ennek ellenére jövő keddre beidézte a Győr elleni rangadón Eugene Fomumbodra rálépő Rajczi Pétert.

Címkék: Rajczi, labdarúgás, sport