A fedett pályás viadalra tíz országból érkeztek atléták, és a Favorit MG Produkt AC sportolója remek eredménnyel nyerte a 400 méteres síkfutást.

Az olimpiai kerettag Lukács Máté - eddigi időeredményei alapján - a 400 méteres síkfutásban a legerősebb futamban állhatott rajthoz. A kétkörös versenyen jól rajtolva sikerült az első helyen bevágni az első kör végén, és nagyon erős második kört futva, fokozatosan növelve előnyét, és élete legjobbjával, 47,94 század-másodperces eredménnyel győzött. A kaposvári sportoló eddigi fedett pályás eredményei nagyon biztatóak a szabadtéri versenyek előtt.

A nemzetközi verseny másnapján a serdülők vették birtokba a csarnokot, köztük a Kaposvári Sportsikola versenyzői. A somogyiak első fedett pályás megmérettetése nagyon fontos volt, mert itt lehetett olyan ranglistás eredményt elérni, hogy az országos bajnokságra meghívást kapjanak. Jól sikerült a bemutatkozás, a fiatalok hét érmet is szereztek. Az egyetlen aranyérem távolugrásban született Tóth Szabina révén, aki klubtársát Kalina Kingát előzte meg. Kalina Kinga magasugrásban is második helyezést ért el. Négyen állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Kovács Petra 60 méteres síkfutásban, Hideg Regina 1000 méteren, Tóth Szabina súlylökésben, Laklia Ákos pedig 300 méteren nyert bronzérmet.

Dovigyel Csaba és Lukács Sándor tanítványai egyébként nagyszerűen kezdték a 2010-es évet: a junior és az ifjúsági korosztály bajnokságáról is érmekkel térhettek haza. Szabó Márk pozonyi győzelme után Budapesten is megnyerte a távolugró számot. A válogatott atléta célja, hogy szintet ugorjon a moszkvai ifjúsági olimpia kvalifikációs versenyre. A junior fiúk távolugró versenyében Szalai Gergő 695 centis nagy egyéni csúccsal a harmadik helyen végzett.

Címkék: sport