Női foci

A Sportpálya 2004 Egyesület első alkalommal rendezett utánpótlás női teremlabdarúgó tornát. A résztvevő hét együttes egy hármas és egy négyes csoportban kezdte a küzdelmeket. A délelőtti csoportban a két kaposvári iskola, a Táncsics Gimnázium és a Eötvös Műszaki Szakközépiskola ritkán látható nagy meccset vívott egymással melynek végén döntetlen született, de így is mindkét gárda továbblépett az elődöntőbe. A délutáni csoportban a fonyódi Mátyás Király Gimnázium csapata fokozatosan lendült játékba, és bár eleinte akadozott a gépezetük mégis pontveszteség nélkül lettek csoportelsők. A másik továbbjutó helyre a lelkes kadarkútiak értek oda, akik a Nagybajom ellen az utolsó percekben lőtt góljukkal vívták ki az elődöntőbe jutást.

A döntőbe jutásért az Eötvös hamar „elintézte” a kadarkútiakat, majd a Táncsics hiába vezetett az utolsó előtti percig a Fonyód ellen a lelkes Balaton-partiak, a káprázatosan védő kapusukkal az élen nem adták fel és egyenlítettek, majd az idegek csatáját, vagyis a büntetőket is jobban bírták, így finalisták lettek. A bronzmeccs csupán formaság volt, majd a döntő sem hozott ádáz küzdelmet, hiszen a Fonyód 4-0-ra verte az Eötvös csapatát, A jó hangulatú tornán rengeteg tehetséges fiatal lépett pályára, akik megmutatták, hogy igenis van magyar női foci és igenis szeretnek és tudnak is a lányok focizni.

A torna eredményei.

A csoport: Toldi Kaposvár-Eötvös Kaposvár 1-5 G.: Somogyi D. ill. Rofrics R, Barna B, Palkovics, Szilvás, Körösi. Eötvös Kaposvár-Táncsics Kaposvár 3-3 G.: Palkovics 2, Bogyai. ill. Eigner E. 3. Toldi-Táncsics 0-4 G.: Eigner E. 2, Korompai R, Grátz. A csoport végeredménye: 1. Kaposvár Eötvös 4 pont (8-4), 2. Kaposvár Táncsics 4 pont (7-4), 3. Kaposvár Toldi.

B csoport: Kadarkút-Mátyás Király Gimn. Fonyód 0-1 G.: Mátyás N. Ady Gimnázium Nagyatád-Nagybajom 1-0 G.: Vida K, Kadarkút-Nagyatád 0-0, Fonyód-Nagybajom 1-0 G.: Mátyás N, Fonyód-Nagyatád 4-1 G.: Mátyás N. 3, Pflenzer A. ill. öngól, Kadarkút-Nagybajom 1-0 G.: Laczkó E. B csoport végeredménye: 1. Mátyás Gimnázium Fonyód 9 pont, 2. Kadarkút 4 pont (1-1), 3. Ady Gimnázium Nagyatád 4 pont (2-4), 4. Nagybajom 0 pont.

Elődöntők: Eötvös Kaposvár-Kadarkút 4-0 G.: Rofrics R. 2, Körösi 2. Fonyód-Táncsics 2-2 (büntetőkkel: 2-0) G.: Mátyás N, Kovács V. ill. Kalina, Eigner. Harmadik helyért: Táncsics-Kadarkút 7-0 G.: Eigner E. 2, Kalocsai, Egyed J. 2, Perneczki L. 2. Döntő: Eötvös-Fonyód 0-4 G.: Mátyás N. 3, Benes.

(somogysportja.hu)

Címkék: sport