07_IMG_7776 copy.jpg

A vasiak 9 győzelemmel és 10 vereséggel jelenleg egy pozícióval a somogyiak mögött, a 9. helyen tanyáznak. A két csapat őszi kaposvári mérkőzését hosszabbítás után nyerte meg a KKK 106:92 arányban, azon a találkozón Vojvoda Dávid volt a főszereplő: a válogatott tehetség 35 pontig jutott. Fekete Ádám vezetőedző továbbra sem számíthat Hendlein játrákra, Dávid viszont bevetésre kész. A szombaton 18 órakor kezdődő találkozóról online közvetítésben számolunk be a www.kapos.hu internetes portálon, a meccset felvételről láthatják a Kapos Televízióban vasárnap fél hattól.

A két vezetőedző így látja az esélyeket:

Nikola Lazics, a Falco edzője: A Kaposvár nagyon veszélyes csapat. Főleg támadásban. Igaz ugyan, hogy csak két külföldijük van, de nagyon jó magyar játékosokkal rendelkeznek. Őket erősíti az ország talán legtehetségesebb játékosa, Vojvoda Dávid is. Figyelnünk kell mindenkire, mert Ceskovic például nagyon jól játssza meg a kettő-kettőket, Welton nemcsak mezőnyben tud játszani, hanem akár a palánk alatt is, Hendlein pedig jól dobja a triplákat. És akkor a rutinos Orosz, és a szintén fiatal, tehetséges Dávid nevét még nem is említettem. Egyáltalán nem rossz csapat. Korábban nyerni tudtak az Albacomp otthonában, és nagy fegyverténynek tartom azt is, hogy túljutottak a Pécsen a kupában. Van egy saját stílusuk. Sok futásra és sok dobásra építenek. Nagyon veszélyes lehet, ha elkezdjük átvenni az ő ritmusukat. Ez könnyen okozhatja akár a vesztünket is. Sokkal jobban kell védekeznünk, és sokkal agresszívebbnek kell lennünk, mint legutóbb, a Salgótarján ellen

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Nagyon nehéz meccs vár ránk. Nem mi vagyunk az esélyesek. Az, hogy nagyjából ugyanúgy állunk a tabellán, az azért elég sok mindennek betudható. Idegenben játszunk. Ellenfelünknek négy külföldije van, jó magyarokkal. Nálunk a jó magyarok adottak, de csak két légiósunk van. Ha nyílttá tudnánk tenni a meccset, a végéig maradna esélyünk, akkor bármi megtörténhet. Ahhoz, hogy nyerjünk, mindenképpen extra teljesítményekre, jó védekezésre lesz szükségünk, illetve hogy csapatként játszunk, mert ez az utóbbi időben nem mindig sikerült. Kálmán semlegesítése kulcskérdés lehet. Évek óta ő szabja meg a szombathelyiek fazonját. Nagyon jól dobják a hárompontosokat, figyelnünk kell azokra is.

(forrás: kaposkosar.hu)

Címkék: sport