Somi Attila XL fittlesz fallabdás

Somi Attila, a Borostyán Fit SE sportolója hihetetlen szorgalmának és jó fizikai adottságainak köszönhetően ért el rövid időn belül nagyszerű eredményeket, vélik a szakemberek. Az XL-Fittlesz sportközpont személyi edzőjeként is dolgozó fiatalember a szezon végére már szeretné átlépni a bűvös százas határt.

Somi Attilának szinte a teljes napját a sport tölti ki. Az XL-Fittlesz sportközpont személyi edzőjeként nemcsak a saját testét edzi, másoknak is segít.

A tréner a mozgás minden formáját kedveli. Egyik szenvedélye a fallabda. A személyi edzés után máris a squash pálya felé indul. A korábban Pécsen kézilabdázó, majd atlétizáló sportember alig több mint egy éve feszült neki ennek az ütős játéknak és nagy szorgalmának köszönhetően már a versenyeken is szép sikereket ér el.

- A kezdeti időszakban egyáltalán nem jártam versenyre, nem éreztem magam arra késznek, hogy ott megmérettessem magam - fogalmazott Somi Attila. - Majd jött egy lehetőség, amikor a városok közötti csapatbajnokságon nem állt össze a régi csoport és megkért az edzőm, ha van kedvem, kísérjem el őket. Sikerült olyan embereketől ezen a tornán elszednem szetteket, amitől rájöttem, hogy igenis versenyeznem kell.

A 30 éves fiatalember aztán sorozatban négy D-kategóriás versenyen utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Legutóbb Dunaújvárosban lett aranyérmes, ezzel pedig már egy szinttel feljebb került, a C-kategóriába. És mindössze egyetlen év alatt. Az edzőjét is meglepte ez a gyorsan jött siker.

- Először a hihetetlen elán lepett meg, amivel nekiállt - tette hozzá Szerencsés József. - Heti háromszor edzettünk. Én már előbb mondtam neki, hogy próbálja meg a versenyzést, ő egy jó fél évet várt vele, mire meg merte magát mérettetni. A fizikai adottságai rendkívül jók: rugalmas, mozgékony, a száz, amit kitűzött az abszolút reális, sőt még előrébb is mehet.

Attilának már a kaposvári Borostyán Fit SE csapatában is biztos helye van, céljuk, hogy a harmadosztályból a másodosztályba jussanak március végén. Attila mindent megtesz, hogy az együttes segítségére legyen.

- Sok időt elvesz, a konditeremben a saját testem edzésével heti 3-4-szer foglalkozom és emellett a fallabdával picit többet - mondja Attila. - Van úgy, hogy naponta kétszer is, keddenként kondi, két fallabda. Ahhoz, hogy az eredmények jöjjenek és az ütéseket jól be tudjam gyakorolni és automatikussá váljanak, rengeteg időt kell a pályán tölteni és nem kevés pénzt kell erre áldozni, de az eredmények alapján megérte.  

Somi Attila példája is mutatja: sosincs késő elkezdeni és komolyan venni egy sportot. A fallabdát akár kiegészítő sportként is űzhetjük, mert jól átmozgat és kellemesen el lehet benne fáradni, mondja a sokoldalú sportoló.

Címkék: Somi Attila, fallabda, sport