megyei kosár

Csak két ponttal, de kikaptak a Meló Diáktól. A Karg Autó tovább robogott, a KASI Delfinek lubickolt a sikerben, a színészek is jól szerepeltek, az éllovas Fiat még mindig őrzi veretlenségét, a Henger pedig hengerelt a 14. fordulóban.

A tabella hetedik helyén tanyázó Henger KK és a mögötte öt hellyel lévő ATM-VTP meccselt elsőként a megyei kosárlabda bajnokság 14. fordulójában. A Henger már az első negyed után 15 pontos előnyt szerzett. Aztán felébredt azt ATM, és a második játékrész végére két pontosra radírozta a különbséget. Ezután viszont lenyomta őket a Henger: a záró szakasz előtt már 58-47-re vezettek Gosztonyiék, akik még 30 pontot termeltek a végjátékban, így 88-64-re hozták a papírformát.

- Ez nagyon nehéz volt szerintem mindkét fél számára, mert reggel 8-kor kezdtünk, úgyhogy ez a bioritmusunknak nem igazán megfelelő időpont, de úgy érzem, hogy mozgásnak jó volt, arra, hogy egy kicsit megizzadjunk, jól érezzük magunkat és kosárlabdázzunk - mondta Gosztonyi Gábor (Henger KK).

- Mi arra számítottunk, hogy nagyon csúnya vereség lesz, de a félidőben csak két ponttal álltunk vesztésre. Sajnos a második félidőben kijött a fizikai, meg a rutinfölény, így kikapunk kb. 20 ponttal, de még ez is a várakozáson belül van - értékelt Mihályfalvi Péter (ATM-VTP KK).

A hétvége legnagyobb meglepetését a Meló Diák KK produkálta: a 34 pontig jutó Ágfalvi vezérletével hatalmas csatában 91-89-re legyőzte a címvédő Tüskevárt.
Folytatás szombaton a Táncsics gimnázium tornacsarnokában.

Címkék: kosárlabda, sport