A gyermek korcsoport küzdelmeivel kezdődött a verseny, öt kaposvári próbált szerencsét és végül mindannyian pontszerző helyen végeztek ( Rézműves Patrik a második, Fáth Henrik és Csizmadia Csongor a harmadik, míg Déri Dominik és Lehotzky Péter az ötödik helyen zárt).  A diák II. korcsoportban hat kaposvári versenyző volt érdekelt, akadt, aki élete első versenyén bizonyíthatott. Illés Mihály végül ezüstérmes lett, Szekér Olivér, Sándor Bálint és Aladics Gergő pedig a harmadik helyet érdemelte ki. A diák I. korcsoportban öt kaposvári birkózó lépett szőnyegre. Járfás Luca és Vörös Bálint aranyérmet szerzett, Wertenbach Ádám és Panholzer Alexander az ezüstéremig menetelt, Márton Csaba pedig egy harmadik hellyel gazdagodott. A Kaposvári Sportiskola a csapatversenyben a házigazda Zalaegerszeg, a Vasi Volán és a Nagykanizsa mögött a negyedik helyen végzett.

A serdülők sem tétlenkedtek a hétvégén, ők gyöngyösön egy szabadfogású rangsorversenyen voltak érdekeltek és a kasisok értékes ranglistapontokkal térhettek haza, ami a magyar bajnokságra történő kvalifikáció céljából nagyon fontos volt. A 35 kg-ban versenyző Kovács Márk  határozott és eredményes birkózással menetelt az elődöntőig, ahol tatabányai ellenfelétől vereséget szenvedett, így nem sikerült a döntőbe jutnia. A bronzmérkőzésen azután újra sziporkázott, és sima mérkőzésen szerezte meg a KASI első érmét. A második érem megszerzése az 59 kg-ban birkózó Horváth Barnabásnak köszönhető, aki ahogy az év eddigi versenyein, most is a taktikai utasításokat pontosan betartva, fegyelmezett birkózást bemutatva menetelt a döntőig, a végső győzelem azonban most elmaradt, Barnabás a második helyen végzett.

A junior kötöttfogású birkózóknak is megkezdődtek a válogató versenyek, a fiatalok a BVSC által rendezett DEGA-kupán bizonyíthattak. A válogatóknak 2010-ben nagy a tétje, hiszen Magyarország lesz a házigazdája a világbajnokságnak, világversenyen hazai közönség előtt birkózni pedig nagyon ritkán adatik meg. Idén a kötöttfogású junioroknál annak lesz esélye felhúzni a címeres mezt, aki a három válogató versenyen, az országos bajnokságon, valamint a nemzetközi felkészítő versenyeken a legjobb eredményeket éri el. A Kaposvári Nehézatlétikai SE-t négy versenyző képviselte a fővárosi viadalon. Az 55 kg-os súlycsoportban birkózó Knipli Csongor magabiztos, pontos birkózással, három győztes mérkőzés megvívása után szerezte meg a győzelmet, megtéve ezzel az első lépést a címeres mez megszerzése érdekében. Ugyanebben a súlycsoportban Tóthpál Balázs végül a harmadik helyen zárt. A 74 kg-ban birkózó Szabó Balázs az ötödik helyen végzett, a 96 kg-os Vadkerti Tóth Viktor pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Címkék: sport